juni 25, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Reviews

Robert Kiyosaki – Waarom de Rijken alsmaar Rijker worden

Robert Kiyosaki en waarom de rijken alsmaar rijker worden

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

In deze review over het boek Waarom de Rijken steeds Rijker worden van Robert Kiyosaki laat ik je het belang van een goede financiële ontwikkeling zien.

Je gaat leren waarom de rijken steeds rijker worden en de kloof naar de rest van de bevolking steeds groter wordt.

Lees verder en verhoog jouw financiële intelligentie!

Over Robert Toru Kiyosaki

In 1997 leerde de wereld kennismaken met deze investeerder, schrijver en spreker uit Hawaï. Hij is wereldberoemd geworden door zijn optreden bij onder andere Oprah en door zijn boek Rijke Pa, Arme Pa. Hierin ging hij dwars in tegen alle opvattingen over geld en hij opende de ogen van tientallen miljoenen mensen over de hele wereld.

Doordat hij door 2 pa’s werd “opgevoed” zag hij de verschillen tussen zijn arme pa, die een goedbetaalde baan had, maar altijd in geldnood zat en zijn rijke pa, die tijd genoeg had en passief veel geld verdiende.

Robert Kiyosaki heeft inmiddels vele boeken geschreven, waarvan twee in samenwerking met zijn vriend Donald Trump. Hij heeft, samen met zijn vrouw Kim, duizenden huurobjecten waar hij miljoenen mee verdient, zonder veel belasting te betalen. Via zijn Rich Dad Academy is het zijn missie om de wereld wijzer te maken over geld.

Robert T. Kiyosaki
bron: richdad.com

Waarom de Rijken alsmaar Rijker worden

Dit boek vertelt je in detail waarom rijke mensen alleen maar rijker worden. Of het nu goed gaat met de economie of niet, rijke mensen worden er alleen maar beter van. Elk punt wordt uitvoerig besproken, zodat je bij elk hoofdstuk een beetje slimmer wordt met geld.

Je moet dit boek zien als de masteropleiding en vervolg op zijn boek Rijke Pa, Arme Pa. Er wordt dieper ingegaan op de verschillende items. Veel theorie, maar ook persoonlijke verhalen en zakelijke deals van Robert. Het is geen vereiste om eerst Rijke pa, Arme Pa te lezen, maar je zult hierdoor dit boek wel beter kunnen begrijpen.

In elk hoofdstuk vind je belastinglessen van Tom Wheelwright, de persoonlijke top-accountant van Robert en Kim Kiyosaki. Belastingontduiking is natuurlijk illegaal, maar met zo min mogelijk belasting betalen, binnen de regels van de overheid, is niets mis toch?

Als je precies doet wat de overheid wil, krijg je namelijk belastingvoordelen. Dus zorg je bijvoorbeeld voor huisvesting of werkgelegenheid, dan betaal je weinig tot geen belasting als je het op de goede manier aanpakt.

Ook vind je vragen van de Rich Dad academy studenten met bijbehorende antwoorden. Alles om jou financiële intelligentie te vergroten.

Waarom spaarders verliezers zijn, volgens Robert Kiyosaki

De uitspraak van Robert Kiyosaki dat spaarders verliezers zijn, druist in tegen het geloof wat veel mensen hebben. Het huidige denkbeeld is: ga naar school, haal goede cijfers, zoek een goedbetaalde vaste baan met goede secundaire voorwaarden, investeer in aandelen voor de lange termijn en spaar zoveel je kunt.

Deze gedachte is achterhaald, omdat je bijna de helft van je salaris naar de belasting kunt brengen. Hoe meer je verdient, hoe meer belasting je moet betalen. Natuurlijk is een goedbetaalde baan altijd lekker, maar het is moeilijk om hier écht financieel vrij mee te worden. Dat kan alleen als je je geld ook voor je laat werken.

In zijn boek Waarom de Rijken alsmaar Rijker worden laat hij zien dat je met sparen tot 1971 rijk kon worden. Toen president Nixon de dollar van de goudstandaard afhaalde, ging het al snel heuvelafwaarts met de spaarrentes. Toen ik nog een kleine jongen was en elk jaar netjes mijn spaarvarken naar de Rabobank bracht, kreeg ik nog 4,5% rente.

Momenteel moet je al blij zijn met 0,1% en de kans is groot dat we in Nederland negatieve rente krijgen. Dan moet je gaan betalen voor je spaargeld. Als je in de jaren 60-70 een miljoen op de bank had tegen 15% rente, kon je daar royaal van leven. Nu krijg je hooguit een paar duizend euro per jaar.

De bank verdient zijn geld met schulden en niet aan jouw spaargeld. Ze staan dus niet te springen om het spaargeld van de mensen. Ze hebben liever dat iedereen leningen en hypotheken afsluit.

In Waarom de Rijken alsmaar Rijker worden laat Robert Kiyosaki zien dat je beter met (goede) schuld kunt werken, dan met spaargeld op de bank.

spaarders zijn verliezers

Op welke manier verdien jij je geld?

Robert Kiyosaki behandelt ook in dit boek uitgebreidt de 3 manieren van geld verdienen.

  • Gewone inkomsten
  • Portfolio inkomsten (aandelen, opties enz.)
  • Passieve inkomsten

Veruit de meeste mensen werken voor gewone inkomsten. Dit valt altijd onder het hoogste belastingtarief. Gewone inkomsten worden verkregen uit loondienst, maar ook uit je pensioenvoorziening. Als je netjes voor je pensioen spaart, krijg je vaak wel wat belastingvoordeel, maar als je met pensioen gaat, klopt de belastingdienst toch bij je aan voor hun aandeel.

De rijken van deze aarde verdienen hun geld in de andere 2 categorieën. Portfolio en passieve inkomsten worden namelijk veel minder belast dan normale inkomsten. In plaats van dat jij voor geld werkt, werkt geld juist voor jou. Omdat je geen fysieke arbeid levert, betaal je hierdoor veel minder belasting.

Robert Kiyosaki laat hiermee zien dat gewone inkomsten de slechtste manier van geld verdienen is. Iedereen, die vooruit wil in het leven, zou portfolio of passieve inkomsten (bijvoorbeeld uit onroerend goed) moeten verwerven.

De zogenaamde activa leveren jou geld op, zonder er fysiek voor te moeten werken. Dit leer je helaas niet op school. Op school wordt je opgeleidt om gewone inkomsten te genereren. Dit was misschien in de industriële revolutie, zo’n 100 jaar geleden lonend, maar in het informatietijdperk waarin we nu leven is dit nogal achterhaald.

In Waarom de Rijken alsmaar Rijker worden komt dit onderwerp regelmatig ter sprake. Dat je op school alleen opgeleid wordt voor gewone inkomsten en niet leert hoe je geld moet verdienen in de huidige tijd.

Bonussen in het boek

Als je dit boek gelezen hebt, zul je achterin een aantal bonussen vinden zoals 10 videolessen om je financiële intelligentie mee te verhogen. Ook vind je er een echte transactie van een appartementencomplex in Arizona. Je kunt dus precies zien hoe de tips in het boek worden toegepast in real life.

Voor wie is “Waarom de Rijken alsmaar Rijker worden” een aanrader?

Wil jij je hele leven hard werken, veel belasting betalen en op de overheid vertrouwen zodra je met pensioen gaat op je 72e? Als je deze vraag met ja beantwoord, is dit boek totaal niet geschikt voor jou.

Als je echter ook op een andere manier geld wil verdienen en hier meer over te weten wil komen, kan dit boek jou de inzichten geven die je daarvoor nodig hebt. Je leert hoe je belasting en schuld kunt gebruiken om veel geld te verdienen en weinig belasting te betalen.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat ze achter in de onderstaande comments.

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *