juni 25, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Online geld verdienen Tips

Geld overhouden is makkelijker dan je denkt

geld overhouden

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Je kunt op 2 manieren rijker en succesvoller worden. Meer geld verdienen of juist meer geld overhouden. Veel blog artikelen op succesvol-leven.nl gaan over meer geld verdienen (op internet). Deze keer wil ik je echter laten zien dat de stap om meer geld over te houden een stuk makkelijker is.

Tegen de tijd dat je dit artikel gelezen hebt, kun je gemakkelijk honderden euro’s per jaar besparen. Je kunt dus direct geld overhouden, elke maand weer.

Geld overhouden bij het boodschappen doen

We geven al snel een paar honderd euro per maand uit aan boodschappen. Ongemerkt koop je vaak veel meer dan dat je van plan was. Dit is een trucje van de supermarkten. Aantrekkelijke producten staan zo opgesteld, dat je ze niet kunt missen. Op de kop van de stelling met een groot aanbiedingsbord erbij of de welbekende bakken bij de kassa.

Als je op je beurt staat te wachten, ga je vaak om je heen kijken. Dan valt je oog al snel op die lekkere reep chocolade voor maar €1,50. Het valt dan niet altijd mee om al dat lekkers te weerstaan, maar als je bewust boodschappen doet zul je écht veel geld kunnen overhouden.

  • Maak thuis een boodschappenlijstje en probeer niet teveel extra artikelen mee te nemen.
  • Denk bij alles: “heb ik het écht nu nodig, of kan ik op een aanbieding wachten?”
  • Kijk ook onderin of helemaal bovenin het schap, vaak staan daar goedkopere varianten, die minstens net zo goed zijn.
  • Stel een wekelijks budget op. (Tegenwoordig kun je in de meeste winkels scannen en dus gelijk je totaalprijs zien).
  • Veel non-food producten kun je vaak ergens anders veel goedkoper halen.
  • Hou de aanbiedingen in de gaten en neem wat extra’s mee als het toch wel gebruikt wordt.
  • Niet alles hoeft voorgesneden te zijn. Wel makkelijk, maar vaak wel iets duurder.
  • Koop wat grotere verpakkingen, dat is relatief goedkoper.

Op deze manier kun je aardig wat geld overhouden met je dagelijkse/wekelijkse boodschappen! Stel een wekelijks budget op. De ene week ben je wat meer kwijt dan de andere week, maar gemiddeld zul je rond je budget uit moeten komen.

Veel geld overhouden op je vaste lasten

Op internet en TV wordt je gebombardeerd met reclame’s over wie en wat het goedkoopste of beste is. Toch kun je bedrogen uitkomen als je zomaar alles gelooft. Het beste is alles zelf uitzoeken, maar wie heeft daar tegenwoordig nog zin in?

De meeste mensen vinden het wel best en gaan voor het all-in pakket. Gewoon netjes elke maand betalen en dan zal het wel goed zijn. Even uitzoeken of je ergens anders €20 per maand goedkoper uit bent voor dezelfde service is vaak teveel moeite.

Maar die €20 is vaak niet het enige wat je kunt besparen. Als je al je vaste lasten eens onder de loep zou nemen, kun je vaak nog veel meer geld overhouden.

Al snel €20 goedkoper als je ergens anders koopt

Verzekeringen

Bestaat er iets saaiers dan je verzekeringen uitpluizen? De meeste mensen, waaronder ik zelf, zitten echt niet te wachten op al die verschillende polissen, voorwaarden en dekkingen. Toch zul je jezelf er overheen moeten zetten om minstens één keer per jaar even te checken of je nog goed zit.

Heb je dit nooit gedaan? Dan is de kans groot dat je écht veel kunt besparen. Is je auto verzekering nog up-to-date? Zelf kwam ik erachter dat mijn 10 jaar oude auto nog steeds all-risk verzekerd was. Die paar extra tientjes vlogen elke maand automatisch van mijn bankrekening.

Na jaren aan zo’n makkelijke doorlopende reisverzekering te hebben betaald, kwam ik erachter dat ik wintersportdekking aan had staan. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en zal dit ook niet zo gauw doen in de nabije toekomst. Oké, het scheelt misschien niet veel, maar reken het maar uit. 12 maanden in een jaar, 10 jaar lang…..

Onze rechtsbijstandverzekering dekte werkelijk alles, ook dingen wat ik helemaal niet zo boeiend vond. Uiteindelijk toch even de moeite genomen om één en ander aan te passen aan al onze verzekeringen en we gingen direct €30 per maand minder betalen.

Denk erover na om je eigen risico te verhogen bij je zorgverzekering. Kun je de eventuele extra kosten zelf dragen? Dan schroef je jouw eigen risico op en ga je gelijk minder premie betalen. Dit is alleen aan te raden als je (bijna) nooit bij een dokter of apotheek komt.

Televisie, Internet en Telefonie

Wil je het beste wat er te krijgen is? De duurste telefoonabonnementen, alle zenderpaketten en 1000 mbit/s internet? Dan betaal je jezelf blauw. In ieder geval ga je ruim boven de €100 per maand betalen. Vraag jezelf eens af of je dit écht nodig hebt. Misschien gebruik je maar de helft van je maandelijkse GB’s en belminuten. Misschien kijk je bijna nooit naar al die films, series en sportzenders.

Ook geld besparen op tv abonnement

Check even of je een ander pakket kunt bestellen, wat beter bij je wensen aansluit. Vaak kun je dan makkelijk enkele tientjes per maand meer overhouden.

Bel elk jaar even met je “kabelmaatschappij” om te vragen of er een aanbieding is, zodat je nog een jaartje klant blijft. Vaak hebben ze wel een mooi aanbod voor je, zodat je weer wat kunt besparen. Ze verdienen al genoeg aan je toch?

Hypotheken

Heb je een eigen huis? Dan zul je vast weten dat je wellicht flink wat geld kunt overhouden als je de hypotheek laat oversluiten. Op dit moment is de rente heel laag. Bij sommige hypotheekvormen kan het dan lonen om over te stappen. Zelfs met de boete erbij, kun je dan elke maand flink veel besparen.

Dit geldt helaas niet voor alle hypotheekvormen, dus laat je goed informeren naar de mogelijkheden.

Geld overhouden met overbodige abonnementen

Veel mensen hebben verschillende abonnementen lopen. Op de krant, tijdschrift, sportschool en wat al niet meer. Kijk eens kritisch naar jezelf. Gebruik je het abonnement of kun je hem misschien beter annuleren?

Ik en mijn vrouw hadden abonnementen lopen op wat tijdschriften. Op een gegeven moment liepen we al een half jaar achter met lezen. Gewoon geen tijd en zin om het bij te houden. We hebben die abonnementen jaren geleden gestopt en houden sindsdien dus geld over. Missen doen we ze niet, want er zijn genoeg andere dingen te doen, zoals blog artikelen schrijven voor succesvol-leven.nl! Het ergste is, dat ik nog steeds niet “bij” ben met lezen!

Het klassieke voorbeeld is je sportschoolabonnement. Hoeveel mensen zijn er wel niet die wel een abonnement hebben, maar nooit gaan? Gewoon stopzetten en elke maand iets leuks van doen dan.

Alles op

Geld overhouden door minder te pinnen

Het gevaar van je pinpas is dat je hem te vaak gebruikt. Einde van de maand kom je er dan achter dat je veel teveel geld uitgegeven hebt aan van alles en nog wat. Vooral die kleine aankopen (in budgetwinkels) zijn bij elkaar toch een flink bedrag. Koop niet omdat het goedkoop is, maar koop als je het nodig hebt!

Het is veel verstandiger om één keer per maand een vast bedrag te pinnen. Je zult zien dat je dan makkelijker geld kunt overhouden aan het einde van de maand. Dan moet je natuurlijk niet weer gaan pinnen als je knip leeg is!

Betaal eerst jezelf

Als je salaris binnenkomt, betaal dan eerst jezelf. Dit zou, volgens het boek “De rijkste man van Babylon“, 10% moeten zijn. Dit vond ik persoonlijk de beste tip om meer geld over te houden. Lukt dit niet? Zorg dan eerst dat je bovenstaande bespaartips toegepast hebt. Je zult zien dat je dan al een heel eind komt.

Zelf moest ik nog een deal met de baas maken, om 10% te kunnen sparen, maar toen dat eenmaal gelukt was, ging het de goede kant op.

In plaats van elke maand rood te staan, kon ik nu weer geld overhouden en weer aan sparen denken. De jaren erna bouwde ik eerst een goede buffer op tegen onvoorziene uitgaven. Daarna kon ik sparen voor de leuke dingen in het leven.

Na jarenlang net wel, net niet genoeg geld te hebben aan het einde van de maand, voelde dit als een echte bevrijding.

Door het besparen op boodschappen, vaste lasten en het verhogen van mijn salaris, kon ik opeens weer vooruit kijken.

Wil jij ook geld overhouden? Zo moeilijk is het écht niet.

Wil jij ook geld overhouden voor leukere dingen als de rekeningen? Dan zul je bovenstaande tips moeten opvolgen. Één hele regenachtige zondagmiddag opofferen om alles goed te regelen!

Ik zie je al zuchten, want daar heb je toch helemaal geen zin in? Snap ik heel goed, maar als je niets doet, zal er ook niets veranderen. Je blijft dan met financiële moeilijkheden zitten. Het voordeel is dat je hierover tegen iedereen kunt blijven zeuren, want dat doen wij westerlingen het liefste. Maar even zonder gekheid, Je zult toch iets moeten doen als je meer geld wilt overhouden aan het einde van de maand.

Gelukkig kun je op internet veel dingen laten uitzoeken. Dit is altijd gratis, dus waarom zou je hier zelf uren aan besteden? Binnen een kwartier kun je al flink wat besparen op je vaste lasten, want na het vergelijken, kun je direct oversluiten.

Zo geregeld, dus aan jou de keuze: Zelf urenlang voorwaarden en polissen doorspitten of met een paar muisklikken alles regelen binnen no-time?

geld overhouden is niet saai
Geld overhouden is leuk!

Een beetje hulp is nooit verkeerd!

Één van de meest bekende vergelijkings websites van Nederland is Pricewise. Je kunt ervan vinden wat je vindt, maar hun reclame’s zijn zeker opvallend! Het gaat er echter om wat zij kunnen bieden. Hoe zij jou kunnen helpen om meer geld over te houden en dat elke maand weer! Ze zijn niet voor niets al jaren één van de beste van Nederland!

Supersnel tientallen verzekeringen, abonnementen en energieleveranciers vergelijken en direct afsluiten. Ik weet zeker dat ook jij hier superveel geld mee kunt overhouden! Probeer het eens, je zit nergens aan vast en je hebt altijd een wettelijke bedenktijd. Even de voordelen op een rijtje:

Jaarlijks helpen ze honderdduizenden mensen aan betere en goedkopere verzekeringen en abonnementen. Je betaalt hier helemaal niets voor, dus waarom nog langer wachten. Regel zelf dat je meer geld kunt overhouden bij het boodschappen doen en laat Pricewise je vaste lasten even checken.

Ik weet zeker dat je, net als ik enkele jaren geleden, helemaal blij wordt als je flink kunt besparen op je vaste lasten. Het is toch veel leuker om een keer extra naar dat mooie restaurant te gaan? Of lekker een dagje of weekendje er tussenuit?

Nog even belangrijk

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een echte krent wordt. Geld is bedoeld om te rollen, maar laat het wel de goede kant op rollen dan. Geld zomaar over de balk smijten is niet verstandig, doe er dan wat leuks mee.

Waak er wel voor dat je niet onderverzekerd raakt als je zelf eventuele kosten niet kunt dragen. Dat brengt een hoop stress met zich mee. Zorg voor een goede buffer en je leeft een stuk relaxer.

Ik wel tenminste. Jarenlang keihard werken om er achter te komen dat ik einde van de maand weer rood stond, is écht niet grappig!

Gelukkig heb ik de zaken nu veel beter voor elkaar. De vaste lasten zijn onder controle en een stuk lager dan een paar jaar geleden. Elk jaar even bellen met de kabelmaatschappij voor een nieuwe deal en we kunnen er weer een jaar tegen!

Ik wens je veel plezier met vergelijken en geloof me, binnnen no-time heb je alles ook goed geregeld en is meer geld overhouden ook voor jou een feit!

Check ook mijn ultieme bespaartips voor nog meer tips & tricks! Op welke manier bespaar jij geld? Laat het me weten in de reacties hieronder en help ook andere mensen om hun financiën op orde te krijgen!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *