juni 24, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Tips

Doelen stellen en behalen

doelen stellen en behalen

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Doelen stellen en behalen is iets wat iedereen zou moeten doen, maar waarom doen de meeste mensen dit dan niet? Zijn ze bang voor het onbekende of vinden ze hun huidige leven wel best zo?

In dit artikel geef ik je tips om vooruit te komen in plaats van comfortabel (lees: saai en arm) oud te worden!

Hoe moet je doelen stellen en behalen?

Mensen zijn erop ingesteld dat ze zo comfortabel mogelijk door het leven gaan zonder al teveel risico’s. Voor velen is zo’n levenswijze alles wat ze wensen, maar wat nou als je vooruit wilt in het leven en niet jarenlang hetzelfde wil doen en bereiken? Dan zul je voor jezelf doelen moeten stellen en een manier vinden om ze waar te maken.

Doelen stellen is een vak apart. Iedereen heeft vroeger weleens gedroomd over wat hij of zij later wilt worden. President, vuilnisman of bij de brandweer, je kunt het zo gek niet bedenken. De meeste mensen eindigen echter met een heel ander beroep waar ze veelal ingerold zijn.

Als je klein bent stel je al doelen terwijl je niet weet hoe je die moet bereiken. Naar mate je ouder wordt, verlies je die ‘gave’ omdat je binnen enkele seconden al gaat bedenken waarom je iets niet kunt bereiken. Deze ‘5-seconde regel‘ is funest voor alle plannen en dromen die je gedachten binnen schieten.

Je zult dus een bepaalde mindset moeten bezitten om je doel te bereiken. In plaats van: “Dat kan ik niet” moet je jezelf afvragen: “Hoe zou ik het wel kunnen?” Op deze manier ga je bewust over je doel nadenken.

Stap voor stap

Stel jezelf een doel waarvan je niet weet hoe je dat zou moeten bereiken. Als je dit doel uiteindelijk haalt, zul je er veel voldoening uithalen. Kijk nu elke dag wat je zou moeten doen om een stapje dichterbij jouw doel te komen.

Als je naar Oostenrijk wilt rijden, zie je ook niet de hele weg, maar  stap voor stap kom je echter steeds dichterbij totdat jouw bestemming bereikt is.

Formule 1 race Zandvoort

De realisatie van de terugkeer van de formule 1 naar Nederland is een mooi voorbeeld van doelen stellen en bereiken. Enkele jaren geleden werd de mogelijkheid bekeken van een terugkeer van de formule 1 op Zandvoort. Het doel leek onmogelijk omdat er zoveel geld voor nodig is. Aanpassingen aan het verouderde circuit, faciliteiten en infrastuctuur kosten miljoenen. En dan hebben we het nog niet over het geld wat nodig is, om sowieso een race te mogen organiseren.

Na jaren van voorbereiding kwam op 14 Mei de verlossende mededeling. Vanaf 2021 kunnen we, voor tenminste 3 jaar, genieten van een prachtige race in de duinen! Zo zie je maar wat je allemaal kunt bereiken als je ervoor gaat.

formule 1 naar Zandvoort

Omarm het onbekende

Als je dingen wilt bereiken in het leven, zul je buiten je comfortzone moeten treden. Als je gewoon doet wat je altijd al doet, zul je dezelfde resultaten blijven behalen. Je zult dus dingen moeten veranderen om jouw doel te halen.

De meeste mensen houden niet zo van al die veranderingen, omdat je jezelf dan blootstelt aan de boze buitenwereld. Maar de mensen die wel ambitieus zijn, zullen uiteindelijk een rijker en gelukkiger leven leiden.

Heb je moeite om de noodzakelijke veranderingen door te voeren? Neem dan kleine stapjes en ga pas verder als je er een goed gevoel bij hebt. Wacht niet tot de juiste tijd aangebroken is, want dan kun je wachten tot je een ons weegt. Er zijn altijd wel tig redenen te bedenken om je plannen uit te stellen,

Begin gewoon en je zult zien dat de weg helder wordt naarmate je ermee bezig bent. Elke volgende stap wordt duidelijk en op deze manier kom je steeds dichterbij je doel.

Geloof in eigen kunnen

Als je doelen wilt stellen en behalen zul je een goede portie zelfvertrouwen moeten hebben.  Op het moment dat je denkt dat je niets kunt, zal het niet meevallen om ook maar iets te bereiken. Als je diep van binnen weet en verwacht dat je jouw doel kunt halen, laat je je door niemand stoppen.

Het zijn vaak je naaste familieleden die jou willen behoeden voor falen. Zij zullen dus proberen om jou van je ‘gekke’ idee af te helpen door er kritiek op te hebben. Als je sterk in je schoenen staat, kun je het vol blijven houden totdat je succesvol bent.

Focus

Ook is het heel belangrijk om je focus te behouden op het doel. Op het moment dat je gaat afdwalen, zul je merken dat je steeds minder gemotiveerd bent om jouw doel te halen. Alles wat je doet, moet in het teken staan van jouw einddoel.

Zodra je op een zijspoor terecht komt en je jezelf druk gaat maken om randzaken, is het einde nabij. Je dwaalt steeds verder af en uiteindelijk geef je het maar op.

Blijf dus die focus houden op jouw ultieme droom en zorg dat je elke dag een stapje dichterbij komt, hoe klein dat stapje dan ook is. Als je jouw doel behaalt, zul je daar veel voldoening uit halen.

voldoening halen uit het behalen van doelen

Denk groot als je doelen wilt stellen en behalen

Het heeft weinig zin om voor jezelf te zeggen: “ik ga elke maand €500 sparen zodat ik over 3 jaar die nieuwe auto kan kopen” Natuurlijk is dat een mooi plan, maar het voldoet niet aan de eisen van een doel in je leven. je weet immers precies hoe je jouw doel voor elkaar moet krijgen.

Anders is het als je zegt dat je over 2 jaar een gloednieuwe porsche wilt rijden, terwijl je elke maand elk dubbeltje om moet draaien. Of dat je maandelijks €500 extra wilt verdienen zonder er veel extra’s voor te hoeven doen. Dit zijn doelen waarvan je niet weet hoe je ze in hemelsnaam moet bereiken, maar als je ze behaalt zul je hier veel voldoening uit halen.

Leren

Als laatste wil ik je graag meegeven dat je moet blijven leren. Om vooruit te komen in het leven zul je jezelf continu moeten verbeteren. Wordt een expert in wat je doet en je zult zien dat jouw doelen steeds dichterbij komen. Lees boeken en tijdschriften of kijk eens op youtube naar filmpjes over mensen die zulke doelen al bereikt hebben.

Je hoeft echt niet het wiel opnieuw uit te vinden. Neem de raad aan van mensen die weten waarover ze praten. Doelen stellen en behalen is ook ook voor jou haalbaar dus ga ervoor!!!!!

Wat is jouw doel? Wat wil jij graag bereiken in, laten we zeggen, 12 maanden? Laat het me weten in een reactie onderaan dit artikel. Ik ben benieuwd wat je gaat doen om dat doel dan ook te halen!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *