juni 25, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Ultieme bespaartips

Ultieme bespaartips die je direct kunt toepassen

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Heb je ooit weleens goed naar je uitgaven gekeken of interesseert het je eigenlijk helemaal niet? Zeker als je elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen is het verstandig om er toch even voor te gaan zitten. Volg de ultieme bespaartips van succesvol leven en hou meer geld over.

Onnodig geld uitgeven vindt niemand leuk. Waarom neem je niet even de tijd om de zaken goed te regelen? Als je goed gaat kijken, kun je veel besparen. Je hoeft echt je way-of-life niet aan te passen, maar enkele tientjes extra overhouden per maand is toch altijd mooi meegenomen?

Ik weet zeker dat je geld overhoudt als je minimaal 1 van onderstaande tips opvolgt!

Inzicht

Hoe sta je er eigenlijk voor? Weet je precies wat er in komt en uit gaat elke maand of vindt je het wel oké, zolang je maar niet rood staat?

Om een goed beeld te krijgen hoeveel je kunt besparen, is het belangrijk te weten waar je geld naartoe vliegt. Maak dus een overzicht voor jezelf met al jouw inkomsten en uitgaven. Check je bankafschrift of swipe even enkele maanden terug op de bank-app zodat je precies kunt noteren wat je moet betalen en wat je ontvangt.

Als je alles op een rijtje hebt, zie je in één oogopslag hoeveel je over zou moeten houden (of wat je tekort komt). Loop nu alle kosten door en bekijk, met behulp van onderstaande tips, of het goedkoper kan.

ultieme bespaartips - huishoudboekje

Ultieme bespaartips voor je Energierekening

De grootste hap uit je budget komt ongetwijfeld van je vaste lasten. Deze terugkomende kosten kun je, vaker dan je misschien denkt, toch flink verlagen.

 • Doe mee met een energie veiling
 • Stap elk jaar over
 • Verbruik minder energie

Energie veiling

Vanwege de vele aanbieders van energie, kun je hier veel op besparen. Heb je weleens meegedaan met een energieveiling van de consumentenbond of Vereniging eigen huis?

Ze nodigen alle energieleveranciers uit om het beste bod op tafel te leggen, waar jij als klant van kunt profiteren. Je schrijft je geheel vrijblijvend in en ontvangt aan het einde van de veiling een persoonlijk aanbod. Dan kun je zelf kijken hoeveel het scheelt. Je kunt hier makkelijk enkele honderden euro’s per jaar op besparen.

Lage gasprijs

Door de huidige crisis is de gasprijs nu superlaag. hierdoor stappen veel mensen over van energieleverancier. Op deze manier besparen zij direct honderden euro’s per jaar. Het is dus een mooi moment om eens te kijken hoeveel jij kunt besparen! Klik op onderstaande banner, binnen een paar muisklikken weet je hoeveel jij per maand gaat besparen. Dat is pas snel geld verdienen!

Overstappen

Het loont ook om elk jaar over te stappen. Leveranciers geven meestal welkomstbonussen aan nieuwe klanten. Ga hier elk jaar dus even voor zitten, het kan echt veel schelen als je er even induikt!

Bespaar op je verbruik

Bespaar energie door alle lampen in huis door LED lampen te vervangen, zorg dat je huis goed geïsoleerd is en voorkom dat apparaten in stand-by modus blijven staan, door er bijvoorbeeld een schakelaar tussen te zetten. Of trek gewoon de stekker eruit! Verder kun je nog denken aan:

 • De verwarming een graadje minder instellen
 • Water koken in de waterkoker i.p.v. 10 minuten volop gas verbruiken om je worteltjes aan het koken te krijgen
 • Houdt koelkast en vriezer zoveel mogelijk gesloten en ijsvrij
 • Investeer in zonnepanelen, kunststof kozijnen of extra isolatie (bijvoorbeeld radiatorfolie)

Verzekeringen kunnen ook goedkoper

Op verzekeringen kun je aardig wat besparen. Als je kritisch kijkt naar wat je echt nodig hebt, kun je hier al gauw enkele tientjes per jaar op bezuinigen. Schrap verzekeringen die je niet nodig hebt. Op deze manier hou je geld over en als je buffer groot genoeg is, kun je onverwachte kosten zelf betalen.

 • Vergelijk verschillende aanbieders
 • Verzeker alleen wat je zelf niet zou kunnen betalen
 • Zet je doorlopende reisverzekering terug op Europa-dekking
 • Betaal in één keer je jaarpremie
 • Verhoog je eigen risico
 • Neem jaarlijks contact op met je verzekeraar

Kijk en vergelijk

In Nederland kun je je eigen verzekeren voor alles wat los en vast zit. Bekijk wel goed wat je echt wilt verzekeren en waak voor dubbele en onnodige verzekeringen. Vergelijk de verzekeraars op premie en dekking. Vergelijk direct en GRATIS via United Consumers of PriceWise.

Dit kan jou al gauw een paar tientjes per maand schelen, dus onderneem 1 keer aktie en profiteer hier elke maand van.

Welke risico’s kun je zelf dragen?

Het is wel belangrijk om alleen die dingen te verzekeren die je zelf niet kunt betalen als er iets gebeurt. Je kunt wel een dure tandartsverzekering nemen, maar als je eigenlijk nooit iets bijzonders hebt, kun je die uitzondering beter zo betalen.

Ultieme bespaartips voor je reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is meestal een stuk voordeliger dan elke keer losse verzekeringen afsluiten. Kijk wel dat de dekking overeen komt met jou reizen. Ik ontdekte zelf enige jaren gelden dat wintersportdekking aangevinkt was terwijl ik nog nooit van mijn leven op wintersport ben geweest. Scheelt toch weer €1 of €2 per maand!

Ook handig om de dekking terug te zetten naar Europa als je terugkomt van een lange reis. Tegen de tijd dat je weer buiten Europa op vakantie of zakenreis gaat, kun je hem weer op werelddekking zetten.

Per jaar i.p.v. per maand

Bij de meeste verzekeraars is de premie een paar procenten lager als je kiest voor één keer per jaar betalen. Kun je dit betalen, dan ben je er de rest van het jaar vanaf en betaal je uiteindelijk dus minder.

Eigen risico

Kom je eigenlijk nooit bij de dokter of specialist? Dan is het misschien handig om je eigen risico te verhogen. Als beloning hoef je dan minder premie te betalen. Doe dit alleen als je in geval van nood het verhoogde eigen risico kunt betalen. Denk hierbij ook aan eventuele medicijnen die je zelf moet betalen.

Jaarlijkse update

Bel elk jaar of maak een afspraak met je verzekeraar om je verzekeringen door te lopen. Kijk wat je echt nodig hebt en of het goedkoper kan. Je kan altijd nog overstappen als een andere verzekeraar goedkoper blijkt te zijn.

Abonnementen

Iedereen heeft wel wat abonnementen lopen en als je eens goed gaat kijken, kunnen deze abonnementen aardig in de papieren lopen.

 • Stop met niet of nauwelijks gebruikte abonnementen
 • Kijk of het minder kan
 • Vraag om korting omdat je al zo lang lid bent

Maak je er echt gebruik van?

Welke abonnementen gebruik je echt? Vaak heb je nog bijvoorbeeld een sportschool abonnement lopen waar je niets meer mee doet, maar wel voor moet betalen elke maand!

Lees je tijdschriften gelijk of verdwijnen ze op de stapel voor als je ooit een keer tijd hebt? Ik had zelf ook zo’n tijdschrift en nadat ik het abonnement stop zette had ik er zeker nog 10 liggen die ik nog moest lezen. 2 jaar later had ik die 10 eindelijk uit!!!! Als je dus geen tijd of zin hebt om ze te lezen, kun je deze terugkomende kosten dus beter schrappen.

ultieme bespaartips - sportschool abonnement

Kan je abonnement goedkoper?

Heb je echt dat dikke mobiele abonnement nodig of kun je ook weg met wat minder MB’s en minuten? Als je telefoon nog goed is, kun je ook verder met sim-only waar je al gauw meer dan €100 per jaar mee bespaart. Heb je 200Mb downloadsnelheid en alle sport- en filmzenders echt nodig, of is een abonnementje lager ook meer dan genoeg?

Het is eigenlijk net als met verzekeringen. Betaal alleen voor wat je nodig hebt. Alle extra’s die je toch niet gebruikt, zijn alleen maar weggegooid geld.

Al heel lang lid?

Heb je al jaren een abonnement lopen en vind je het niet eerlijk dat alleen nieuwe klanten van alles krijgen? Bel eens op en kijk wat ze voor je kunnen betekenen? Vaak kun je korting op je abonnement krijgen omdat je al zo lang lid bent en ze je niet kwijt willen als klant.

Sinds enkele jaren bel ik ieder jaar mijn kabelmaatschappij op om te kijken of er nog een deal te maken valt om nog een jaar te blijven. De ene keer krijg ik een half jaar voor de halve prijs, de andere keer 3 maanden. Al met al heb ik door dat ene telefoontje per jaar al meer dan €200 bespaard.

Ultieme bespaartips voor je overige kosten

Buiten je vaste lasten geef je natuurlijk nog veel meer geld uit elke maand. Op heel veel van deze kosten kun je flink wat besparen als je er even bij stilstaat. Denk dan bijvoorbeeld aan je:

 • Auto
 • Boodschappen
 • Eten
 • Verzorgingsproducten
 • Kleding
 • Vakantie of dagtrips

Vervoer

Als je een eigen auto hebt, kun je op veel manieren besparen. Zorg dat je bandenspanning goed staat. Als je met te zachte banden rijdt, kost je dit extra brandstof.

Schaf een kleinere auto aan en bespaar zo op brandstof, wegenbelasting en onderhoud.

Tanken kan ook voordeliger. Veel tankstations hebben actiedagen waar je een paar cent per liter goedkoper uit bent. Het is misschien niet zoveel, maar als je het over een jaar uitrekent, zijn het toch weer een paar tientjes.

Probeer te carpoolen als je collega in dezelfde woonplaats woont of deel een auto met meerdere mensen. Is het droog? Pak dan een keer extra de fiets in plaats van die benzineslurper.

Betaal je niet onnodig veel voor je autoverzekering? Klik op onderstaande banner om te kijken of het goedkoper kan:

Supermarkt

De ultieme bespaartips voor je dagelijkse boodschappen zul je waarschijnlijk allemaal wel kennen. De tips mogen echter niet ontbreken in dit artikel, want boodschappen doen is voor de meeste mensen één van de grootste uitgaveposten.

Bekijk de aanbiedingen van elke supermarkt in jouw omgeving. Duurdere boodschappen als een krat bier of luiers zijn altijd wel ergens in de aanbieding.

De duurste (A) merken staan meestal op ooghoogte. Kijk daarom ook onderin en bovenin het schap voor producten met dezelfde kwaliteit maar een aanzienlijk lagere prijs.

Ga niet shoppen met een lege maag, als je nog niet gegeten hebt, doe je veel meer impulsieve aankopen.

Tegenwoordig hebben sommige supermarkten zoals de Lidl producten die tegen de houdbaarheidsdatum lopen te koop voor een paar centen. De laatste trend tegen voedselverspilling is om dozen samen te stellen met deze producten en voor een schijntje te verkopen.

Gebruik een boodschappenlijstje en koop alleen wat daarop staat. Zo kun je nooit met meer thuiskomen.

Eten

Kook grotere porties en vries in wat er overblijft. Even opwarmen is goedkoper en sneller dan een hele maaltijd koken.

Smeer zelf brood voor werk of school. Hier bespaar je aardig wat euro’s uit die anders in de kantinekassa verdwijnen.

Verzorgingsproducten

Het goedkoopste is om je helemaal niet meer te wassen, maar dat is alleen een goede optie als je in een hutje op de hei in Verweggistan woont. De ultieme bespaartips voor dit soort producten zijn niet zo heel moeilijk.

Koop groot in. Dus 2 + 2 gratis en meer van dat soort aanbiedingen. Je gebruikt het uiteindelijk toch wel. Hamsteren maar die flesjes en potjes.

Kijk eens bij een budgetwinkel als de Action of Big Bazar. Deze winkels hebben vaak verzorgingsproducten voor een veel lagere prijs. Oké, ze verkopen misschien maar enkele varianten, maar het scheelt toch best veel als je het vergelijkt met andere drogisterijen.

Kleding

Er zijn maar genoeg winkels die voor een paar euro best leuke kleding verkopen. Een t-shirtje hoeft echt geen €50 te kosten. Voor sokken, ondergoed en andere kleding kun je echt wel de Zeeman of Wibra bezoeken. Wat heb je aan dure sokken als alleen jij ze ziet bij het aan- en uittrekken?

Schuif, net als vroeger, sommige kleding van je oudste kind naar een jonger broertje of zusje. Zeker als ze klein zijn, maakt het ze echt niet uit en je bespaart hier flink mee.

ultieme bespaartips - korting

Vakantie en dagtripjes

Maak gebruik van vroegboek/kinder korting als dit mogelijk is. Blijf eens een jaartje in Nederland of kijk net over de grens of je iets kunt vinden.

Op websites als vakantieveilingen.nl kun je vaak mooie deals scoren, maar houdt wel in de gaten wat er nog aan kosten bijkomt als je een veiling wint.

Minder betalen en meer terugkrijgen

De andere kant van besparen is natuurlijk extra geld verdienen. Hoewel ik hier vele artikelen over schrijf (zoals bijvoorbeeld Rijk worden met affiliate marketing), gaat het deze keer echt over het besparen op je lasten. Dit kun je ook doen door minder te betalen en meer terug te krijgen.

Minder betalen

Er zijn verschillende manieren te bedenken waardoor je minder betaalt voor je producten of diensten. Velen zijn al benoemd in dit artikel.

Ding af bij grotere aankopen. Vaak heeft een verkoper nog wel wat marge waar je gebruik van kunt maken.

Gebruik zoveel mogelijk kortingsbonnen of codes.

Scoor koopjes bij bijvoorbeeld Ali Express, de levertijd is misschien soms wat lang, maar je betaalt echt bijna niets en ze hebben alles! Ik heb zelf afgelopen zomer bbq-matjes gekocht via Ali Express. 6 stuks voor €12 terwijl ze op facebook voorbij kwamen voor €15 en dan had je er maar 2.

Vraag subsidies of toeslagen aan

Zorg ervoor dat je alles daadwerkelijk ontvangt, waar je recht op hebt. Denk aan: huurtoeslag, kindgebonden budget, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en subsidies bij het plaatsen van energiebesparende maatregelen voor je huis.

Vergeet natuurlijk niet om tijdens de belastingaangifte alle aftrekposten na te lopen.

Wordt lid van spaarprogramma’s

Besparen kun je ook voor elkaar krijgen door lid te worden van een spaarprogramma. Schrijf je GRATIS in bij bijvoorbeeld GFK, Euroclix of Toluna en verdien extra geld met lezen van emails, online aankopen en nog veel meer.

GFK staat al jaren bekend als één van de grootste onderzoeksbureaus van Nederland. Je kunt hier deelnemen aan verschillende soorten onderzoeken, vragenlijsten en andere vormen van onderzoek. Je wordt beloond in punten, die je weer kunt verzilveren voor cadeaubonnen. Maar je kunt ook punten schenken aan een goed doel.

Elk jaar heb ik meerdere bol.com bonnen waarmee ik dan “gratis” kan shoppen. Ideaal voor de dure Decembermaand!

Bij Euroclix ontvang je ook punten, maar die kun je inwisselen voor keiharde cash op je bankrekening. Doe mee aan enquêtes, lees emails of koop online produkten via Euroclix. Handig als je die producten toch al zou aanschaffen!

Bij Toluna kun je jouw mening geven over producten en diensten. Door o.a. enquêtes in te vullen spaar je punten die je kunt inwisselen voor cadeaubonnen of cash. Deze mogelijkheid tot extra geld verdienen is dus een echte aanrader. Meld je eigen gratis aan door op onderstaande banner te klikken.

Verkoop de handel

Verkoop kleding die niet meer gedragen wordt en misschien ligt heel je zolder wel vol met andere spullen die er waarschijnlijk nooit meer af komen. Op je zolder ligt het alleen maar oud en stoffig te worden, dus verkopen die handel! Dan krijg je er nog geld voor en meer plek in huis.

Ultieme bespaartips - sparen

Geen zin in al dat saaie werk van het uitzoeken en besparen?

Ben je het helemaal zat om alles te moeten uitzoeken om een paar euro te besparen of te verdienen? Dan heb ik misschien de oplossing hiervoor. Ik ben pas geleden met Jan Modaal’s Money Game begonnen. Dit boek/spel zorgt ervoor dat je jouw financiën op een leuke, snelle en complete manier kunt regelen. Dit kost jou, nadat alles goed staat, slechts 5 minuten per maand.

Je financiën worden overzichtelijk, zodat je direct ziet waar jouw geld blijft en hoeveel je kunt sparen. Bekijk hier de review van Jan Modaal’s Money Game en ik weet zeker dat dit jou aanspreekt! Mij in ieder geval wel, want dit bulletproof systeem gaat mij helpen om financieel een stuk vrijer te worden de komende jaren. Onderaan de review vind je een leuke KORTING en exclusieve BONUS van Succesvol-Leven.nl.

Tot Slot

Als laatste wil ik je nog wel meegeven dat je het uitgespaarde geld een goed doel geeft. Wat heb je eraan om enkele tientjes te besparen en ze aan de andere kant weer net zo hard uit te geven?

Maak een buffer en een potje om onvoorziene kosten mee op te vangen. Gaat er iets stuk in huis? Dan kun je het gelijk vervangen. Kijk voor meer tips of een goed financieel systeem eens bij ‘Geld besparen met een modaal inkomen‘ en zorg dat je niet alleen bespaard, maar er ook nog rijker van wordt.

Waarschijnlijk heb je veel van bovenstaande ultieme bespaartips al eens voorbij horen komen en misschien pas je ze al toe. Er zijn natuurlijk nog honderden andere tips om te besparen, maar dan wordt het een wel heel lang verhaal.

Ik wens je veel (bespaar) plezier en ga verstandig om met al dat geld wat je nu overhoudt! Laat me in de reacties hieronder weten wat jij hebt bespaard en hoeveel! Of deel deze pagina via social media zodat jouw familie en vrienden ook flink kunnen besparen!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *