juni 24, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Tips

Rijk worden door zuinig te leven

rijk worden door zuinig te leven uitgelichte afbeelding

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Rijk worden door zuinig te leven? Is dit haalbaar of is het grote onzin? Als je niet weet hoe je veel geld moet verdienen, is het handig om te kijken of je onkosten drastisch omlaag kunnen.

Lees snel verder en zie dat jij ook nog kunt besparen op de alledaagse uitgaven.

Oorzaken ‘Hollandse armoede’

Het is eigenlijk heel simpel. Als er meer binnenkomt dan eruit gaat, wordt je vanzelf rijk. Maar waarom is dan niet iedereen gezegend met een rijk leven?

rijk worden door zuinig te leven huishoudboekje

Steeds meer Nederlanders lopen bij de voedselbank en/of zitten in de bijstand, maar hoe komt dit toch? Dit is vaak het resultaat van slechte beslissingen in het verleden. Ze hebben leningen afgesloten om bijvoorbeeld een auto of nieuwe tv te kunnen kopen en vervolgens zitten ze hier jaren aan vast.

Als je genoeg inkomen hebt, kun je deze kosten wel dragen, maar verlies je je baan, dan drukken zulke kosten opeens hard op je budget.

Als je gewend bent om elke maand uit eten en 2 keer per jaar op vakantie te gaan en een mooie auto te rijden, zal het vies tegenvallen als je deze luxe niet meer kan betalen. Ook ziekte kan roet in het eten gooien, zeker als je dure medicijnen nodig hebt die niet (geheel) vergoed worden.

Arbeidsongeschikt is ook een mooi voorbeeld van armoede in Nederland. Als je niet meer kunt werken, ben je afhankelijk van een relatief klein inkomen. En zo zijn er nog veel meer redenen te vinden waarom mensen niet rond kunnen komen met wat er per maand binnenkomt.

Reden te meer om te kiezen voor rijk worden door zuinig te leven.

Rijk worden door zuinig te leven? Maar hoe dan?

Kijk eens kritisch naar alles wat je binnenkrijgt en uitgeeft, ik weet zeker dat je daar kunt besparen als je dat duidelijk op papier hebt staan. Als je de cijfers voor je hebt, zie je snel genoeg waar je geld naartoe lekt.

Huishoudboekje

Het belangrijkste wat je moet doen, is opschrijven waar je je geld elke maand aan uitgeeft. Je kunt wel zeggen dat je te weinig geld binnenkrijgt, maar als het aan alle kanten je bankrekening weer verlaat, kun je nog zoveel verdienen maar zul je nooit rijk worden.

Schrijf aan de ene kant op wat er binnenkomt aan salaris, uitkering, belastingteruggave enz. Aan de andere kant al je vaste lasten en een reële schatting van de overige uitgaven. Onder de streep zie je het resultaat.

Abonnementen

Als je alles helder voor je ziet, kun je eens kijken naar je abonnementen. Lees je dat tijdschrift wel echt, of ligt er al een stapel van een half jaar, waar je maar niet aan toekomt? Heb je een abonnement op een krant? Kijk dan of je met iemand samen kunt doen, of kijk gewoon op internet voor het laatste nieuws.

Abonnementen snoepen ongemerkt elke maand een aardig bedrag van je bankrekening. Vele kleine rekeningen maken toch een flink bedrag samen.

rijk worden door zuinig te leven magazines

Verzekeringen

Ook op het gebied van verzekeringen, is nog veel winst te halen. Hoe oud is de auto die je rijdt? Moet die nog persé all-risk verzekerd zijn, of kan hij terug naar WA? En hoe zit het met je woonverzekeringen? Vaak kun je modules uitzetten of aanpassen zodat je minder premie hoeft te betalen.

Bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering kan een stuk goedkoper door goed te kijken welke onderdelen je nu echt nodig zou kunnen hebben.

Kijk op het einde van het jaar eens goed naar je zorgverzekering. Hier kun je al snel enkele tientjes per maand op besparen.

En dan hebben we het nog niet gehad over de energierekening. Als je slim overstapt, kan je dat enkele honderden euro’s per jaar opleveren. Het loont dus om de verschillende energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Vergelijk direct en bespaar honderden euro’s per jaar! Binnen een half uur heb jij alles goed geregeld.

Misschien dat je zegt dat die paar tientjes ook geen verschil maken, maar wat als je op elk punt een paar tientjes kunt “pakken”? Dan wordt het al snel rond de €100 per maand. Toch weer een extra bezoekje aan je favoriete restaurant!

Een andere optie is om je in te schrijven in bij bijvoorbeeld het energiecollectief van de consumentenbond of Vereniging eigen huis. Je hoeft dan niet zelf alles uit te gaan pluizen, maar dat wordt voor je gedaan. Je krijgt dan een aanbod en ziet gelijk hoeveel je kunt besparen.

Zuinig leven kan dan heel lucratief voor je zijn en rijk worden gaat dan steeds sneller.

Dagelijkse boodschappen

Nog een punt waar je op kunt besparen zijn je dagelijkse/wekelijkse boodschappen. Je zult misschien zeggen dat je toch moet eten! Maar ook daar zit verschil in. Koop je veel produkten, alleen maar omdat ze lekker zijn of kijk je bewust naar wat en hoeveel je eet?

Als je voor jezelf duidelijk hebt, wat je per maand aan boodschappen uitgeeft, kun je een budget opstellen. Pak bijvoorbeeld €80 per week bij de supermarkt voor een klein gezin. Zorg dan dat je gemiddeld niet over die €80 heen gaat.

Natuurlijk heb je niet elke week dezelfde produkten nodig, maar als je gemiddeld binnen jouw budget blijft, weet je dus wat je maximaal kwijt bent aan boodschappen elke maand.

Kijk ook eens of bepaalde produkten bij een andere supermarkt misschien een stuk goedkoper zijn.

Voor andere producten is het vaak zeer voordelig om het via Aliexpress te bestellen. Voor absolute bodemprijzen kun je hier bijna alles vinden. Hou er wel rekening mee dat je in sommige gevallen enkele weken moet wachten op je bestelling.

Pinnen

Als je echt geld over wilt houden, zul je een bepaalde discipline moeten hebben als het gaat om pinbetalingen. Het is slim om 1 keer per maand een vast bedrag te pinnen. Dit geld moet je dan gebruiken voor alle overige winkelaankopen, buiten de supermarkt om.

Op deze manier kun je bijna exact voorspellen hoeveel geld je elke maand over houdt.

sparen

Sparen

Wil je rijk worden door zuinig te leven? Dan zul je na al het besparen iets lucratiefs met je geld moeten doen. Tegenwoordig vang je nauwelijks rente van je spaargeld en is het dus slim om verder te kijken.

Stappenplan spaargeld:

  • Spaar 10% van je loon of uitkering.
  • Bouw een buffer op voor onvoorziene uitgaven.
  • Zodra je buffer bereikt is, ga je verschillende spaarpotjes maken.

Spaar 10%

10% sparen lijkt heel mooi, maar vele van jullie zullen zeggen dat 10% niet haalbaar is. Het is eigenlijk heel simpel, want als je werkt zul je eerst jezelf moeten betalen en dan pas de rest. Zodra mijn loon binnen is, gaat er automatisch 10% naar mijn spaarrekening. Het is dan de kunst om van de overige 90% te leven.

Dit principe wordt het met elke loonsverhoging een beetje makkelijker. Stel je gaat in Januari €50 meer verdienen. Dan gaat er elke maand €5 extra naar je spaarrekening, maar je houdt zelf €45 extra over om van te leven.

Is dit echt niet mogelijk? Probeer dan manieren te vinden om meer te besparen of om meer inkomsten te krijgen. Als je kritisch naar je uitgaven kijkt, kun je al een heel eind komen. Het is echt mogelijk om rijk te worden door zuinig te leven.

Buffer

Het is verstandig om een financiële buffer te hebben voor onvoorziene uitgaven. Je cv-ketel houdt ermee op, de tv gaat kapot of je auto ligt in de sloot. Dan is het handig als je wat geld hebt, om deze dingen te kunnen vervangen of repareren. Op de website van het Nibud kun je advies vinden over de hoogte van jouw persoonlijke buffer.

Spaarpotjes

Heb je eenmaal een goede buffer, dan moet kijken wat je met je overige spaargeld gaat doen. Het ‘money jar system’ waarover Eric Ho vertelt, is een goed systeem om steeds rijker te worden. Het verdeelt jou geld over 5 potjes, namelijk:

  1. vakantie of dingen die je wilt hebben.
  2. speelgeld, deze pot moet elke maand leeg!
  3. liefdadigheid of het helpen van andere mensen.
  4. passief inkomen.
  5. een noodgevallen potje.

Nu is het de kunst om in de loop der jaren steeds meer inkomen te krijgen, zodat deze 5 potjes steeds sneller groeien. Als je het potje voor passief inkomen gebruikt voor investeringen op advies van een financieel expert, zul je nog meer inkomsten realiseren.

Kijk even naar deze mogelijkheid om veel geld te verdienen op internet. Op een legale en zeer lucratieve manier oneindig veel geld verdienen is tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Lees het verhaal van Jacko en doe precies wat hij heeft gedaan. Hij laat van A tot Z zien hoe jij duizenden euro’s per maand kunt verdienen met gemiddeld zo’n 1 of 2 uurtjes per dag.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jou levensstandaard gaat verlagen door jezelf dingen te ontzeggen. Probeer eerst de onnodige uitgaven te reduceren. Vaak is dit al genoeg om elke maand weer vooruit te komen in plaats van altijd maar blut te zijn.

Op deze manier kun je dus rijk worden door zuinig te leven. Ik hoop dat deze tips en leefstijl jou verder gaan helpen naar rijkdom en succes, want iedereen kan rijk en succesvol worden! 

Kijk voor meer tips op mijn Ultieme bespaartips en ga ervoor!

Heb jij nog een goede bespaartip die geld oplevert? Laat het weten door onderaan een reactie te geven. Of deel dit artikel met je vrienden en familie zodat zij er ook op vooruit gaan!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *