juni 25, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Tips Tussen de oren

Positieve mindset, wat is dat?

tandwielen van succes

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Je hoort vaak in de media over positieve mindset. ieder succesvol persoon kan je precies vertellen wat een positieve mindset is.

Het is de manier waarop je de wereld om je heen ziet en hoe je er mee omgaat! In dit artikel wil ik je graag meenemen op een ontdekkingstocht door het menselijk brein. Jouw brein is namelijk verantwoordelijk voor hoe succesvol jij kunt worden!

positieve mindset

Beslissingen maken

Ben je vaak besluiteloos of wacht je tot de omstandigheden juist zijn? Vergeet het maar, de omgevingsfactoren zullen nooit perfect zijn om met jouw plan te beginnen. Succesvolle mensen veranderen juist de omstandigheden zodat ze hun plan kunnen uitvoeren.

Geen tijd voor een positieve mindset?

Geen tijd is een veelvoorkomend excuus, terwijl iedereen hetzelfde aantal uren in een dag heeft. Een half uurtje is altijd wel te vinden en anders sta je iets eerder op of ga je iets later naar bed!

Je hersenen vinden altijd wel een excuus om je tegen te houden als het om ‘wilde’ plannen gaat.

Je brein is namelijk zo geprogrammeerd om jou te laten overleven. Als je plannen smeedt die buiten je comfortzone liggen, zul je echt de belissing moeten nemen om ermee door te gaan. Je brein probeert je op allerlei manieren te stoppen. Kies ervoor om lekker comfortabel door gaan met wat je altijd doet, maar dat levert waarschijnlijk dezelfde ongewenste resultaten op. Je moet dus tegen je ‘gezonde verstand’ ingaan en die knoop doorhakken.

5 seconden regel van Mel Robbins

Mel Robbins, CNN verslaggeefster, schrijfster en internationaal spreekster heeft een boek geschreven (de 5 seconderegel) wat gaat over een simpele manier om beslissingen te nemen. Ze schrijft over het feit dat je brein jou binnen een seconde of 5 probeert te stoppen als je een idee krijgt. Na 5 seconde komt jou brein dus met een excuus waarom je dat idee niet kunt uitvoeren.

Het blijkt dat als je terug telt van 5 naar 1, die lus van gewoontes wordt doorbroken. Als je bij 1 komt heeft dat iets definitiefs, er komt niets meer behalve een beslissing. Daarom werkt optellen niet, want dat is oneindig. Mooi voorbeeld is die kleuterklas die maar niet stil wilt worden. De leraar telt terug naar 1 en opeens is het wel stil in de klas.

De 5 seconden regel wordt al door meer dan 8 miljoen mensen succesvol gebruikt  om beslissingen te maken. Het doorbreekt je oude gewoontes en je leert een nieuwe betere gewoonte aan.  Het is eigenlijk een trucje om jou hersenen te slim af te zijn.

De 5 seconden regel helpt je te veranderen van denken naar doen, geen woorden maar daden!

Doorzettingsvermogen

Als je eenmaal een visie hebt over hoe je een doel wilt bereiken, moet je doorzettingsvermogen hebben om dit te halen. Als de hele wereld je tegen lijkt te werken is het juist van het grootste belang om vol te houden. Van binnen roept er een stemmetje dat je ermee op moet houden. Waarom doorgaan als je al weken of maanden geen resultaat ziet?

Als je het even moeilijk hebt en het niet meer ziet zitten om je doel te bereiken, dan raad ik je aan om je doel weer eens voor ogen te halen. Verbeeld je eigen dat je het al hebt bereikt. Hoe voel je je daarbij? Maakt het je blij en gelukkig? Dan weet je weer waarvoor je het allemaal doet. Vol goede moed kun je nu weer doorzetten met een positieve mindset!

Het is verstandig om elke dag even te fantaseren hoe het zou zijn als je jou doel hebt bereikt. Door je gevoel wat je daarbij hebt zet je de wet van de aantrekkingskracht in werking en heb je daarna meer ambitie om aan je betere ik te werken! Lees meer over de wet van de aantrekkingskracht en andere wetten door mijn artikel over Bob Proctor te lezen.

Onwetendheid van je naasten

Zoals je brein, probeert ook je naaste familie jou te beschermen tegen falen. Ze zullen klagen dat je geen tijd meer voor hun hebt en dat het toch niet gaat werken. Ze zeggen dit niet omdat ze jou graag zien falen, maar omdat je ze willen behoeden tegen slechte resultaten.

Je moet het zien als onwetendheid, zij zien niet wat jij voor ogen hebt. Heb je het doorzettingsvermogen om toch door te gaan met je plannen, dan zal de beloning op je wachten. Het respect en erkenning van je naasten zal dan volgen.

Zelfvertrouwen, één van dé belangrijkste kenmerken van een positieve mindset

Je hebt een goede dosis zelfvertrouwen nodig om ideeën om te zetten in actie. Als je er zelf niet in gelooft, kun je nooit het doorzettingsvermogen ontwikkelen om je doelen te halen. Ik weet zeker dat je het kunt, want als iemand anders het kan, kun jij het ook!

Heb je hier moeite mee of wil je meer weten over zelfvertrouwen? Lees dan: Meer zelfvertrouwen kweken.

believe in yourself

Je hogere functies

In plaats van je gewone functies als zien, horen, proeven, ruiken en voelen te gebruiken in het dagelijks leven, zou het beter zijn om je hogere functies te ontwikkelen. Om een positieve mindset te creëren is het van belang de volgende functies aandacht te geven:

  • Intuïtie
  • geheugen
  • redeneringsvermogen
  • perceptie
  • fantasie
  • de wil

Je kunt ze niet zien, maar ze zijn er wel degelijk en als het je lukt om met deze functies de wereld te zien, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.

Intuïtie

Intuïtie of onderbuikgevoel is jou zesde zintuig. Het laat jou voelen dat je op het juiste pad zit. Intuïtie is namelijk een berichtje van je onderbewustzijn aan je normale gedachten. Je onderbewustzijn is vele malen sterker dan je normale gedachten, omdat het alles wat je ziet, ruikt, proeft, hoort en voelt opslaat.

Luister dus goed naar je innerlijke ik, het zal je op weg helpen, ook als je het einde niet kunt zien!

Hoe vaak voel je niet aan dat iemand anders niet lekker in zijn vel zit? Je intuïtie pikt de signalen op van iemand anders.

Of als je op een spoorlijnovergang afrijdt en de gedachte komt bij je op dat de spoorbomen wel dicht zullen gaan als je er bijna bent. Reken er maar op dat 9 van de 10 keer dat je dat gevoel hebt, de bomen ook echt voor je neus dichtgaan.

Geheugen

Een slecht geheugen bestaat niet, alleen een zwak geheugen. Train je geheugen regelmatig en je zult zien dat je geheugen met sprongen vooruit gaat! Doe dit elke dag, hou je dit enkele maanden vol en je vrienden zullen denken dat je een speciaal talent hebt.

skills

Redeneringsvermogen

Redeneringsvermogen is het vermogen om te denken wat je maar wilt. Je kunt zelf afwegen welke gedachten goed en welke fout zijn.

Bijna niemand denkt nog tegenwoordig, iedereen handelt volgens zijn gewoontes en gesprekken gaan vaak nergens over. Als je aan iemand vraagt waarom hij dat nu zo doet, zal hij 9 van de 10 keer antwoorden dat hij het niet weet. Hij doet het omdat hij het altijd zo doet, zonder bij na te denken!

Perceptie

Perceptie is de manier waarop je tegen iets aankijkt. Iemand anders zal het misschien op een heel andere manier zien als jij. Dit betekent niet dat die ander fout zit, want vanuit zijn standpunt heeft hij misschien ook gelijk. Probeer iets dus niet alleen vanuit jou perspectief te zien, maar kijk ook eens via een ander hoek naar dingen.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar een vel papier wat iemand omhoog houdt. Wat jij als linkerkant ziet, ziet de persoon tegenover je als de rechterkant. Misschien heel flauw maar het is wel een verschil in perceptie! Jullie hebben beiden gelijk.

Een positieve mindset wil dus ook zeggen dat je via meerdere invalshoeken moet kunnen kijken. Hoe zou iemand anders het zien als je op deze manier te werk gaat.

Iedereen tevreden houden gaat je toch niet lukken, maar je moet wel rekening houden met je medemens bij de uitvoer van je plannen.

Fantasie

De meest krachtige hogere functie is fantasie. Je kunt alles maken wat je maar wilt met je fantasie. Alles wat er is op deze wereld is ook begonnen als een fantasie. Kijk maar naar de kleren die je aan hebt, de auto die je rijdt enzovoorts. Al die dingen zijn ooit begonnen als een fantasie van iemand.

Alles wordt 2 keer gecreëerd, 1 keer in de mentale wereld als fantasie en 1 keer in de fysieke wereld. Alles wat je ziet is dus een kopie, het origineel zit in iemands gedachten.

Alle uitvindingen die in de toekomst nog komen, bestaan eigenlijk al. Het is alleen nog afwachten tot iemand die ingeving krijgt en de fantasie omzet naar de fysieke wereld.

De wil

De wil geeft jou de mogelijkheid om je te focussen op je doel. Je hebt nu eenmaal een sterke wil nodig om je doel te bereiken.

Het doel is heilig en alles wat in de weg staat, moet maar opzij gaan!

De succesvolste mensen in deze wereld hebben een sterk ontwikkelde wil. Het is de drive waarmee ze recht op hun doel afgaan zonder op een zijspoor terecht te komen.

Discipline is belangrijk voor een positieve mindset

Dit is voor de meesten een moeilijk punt, want iedereen begint weleens enthousiast aan een nieuw project, maar vele haken af na enkele dagen of weken. Dan heb je er opeens geen tijd of zin meer in en denk je: “een weekje overslaan is niet erg.” Waarschijnlijk wordt dit weekje, een maandje tot je er niet meer aan denkt.

Je moet jezelf dus een bepaalde discipline opleggen en je er strikt aan houden.

Waarom uitslapen bijdraagt aan een positieve mindset

Uitslapen is voor de overige 99% van de bevolking die geen ambitie heeft om hogerop te komen, dus kom op tijd uit bed. In de ochtend ben je nog scherp en fris genoeg om aan je doel te werken. Als je een hele dag gewerkt heb, is het moeilijker om de focus vast te houden. Je gedachten dwalen af naar wat er overdag gebeurd is en je hebt de meeste energie al verbruikt.

Als je ‘s-ochtends al een stapje dichterbij je doel komt, is je dag al goed begonnen.

Lees je succesvol

Maak er een gewoonte van om elke dag te lezen. Lezen levert een belangrijke bijdrage aan succes. De meeste succesvolle mensen lezen regelmatig, terwijl het grootste gedeelte van de ambitieloze of arme bevolking nauwelijks leest. Met het lezen van een boek over persoonlijke ontwikkeling ben je elke dag bezig om een positieve mindset te creëren.

Kijk eens op mijn virtuele boekenplank voor mijn aanbevolen boeken.

Positieve mindset door het lezen van boeken

Zorg voor je lichaam

Zoals je moet zorgen voor een positieve mindset, is het ook gewenst dat je lichaam goed verzorgt. Eet dus niet teveel ongezond voedsel en drink niet teveel alcohol.

Als je jezelf goed voelt van binnen en buiten, zul je merken dat je veel positiever in het leven staat. Je kunt beter met tegenslagen omgaan en het is makkelijker om de discipline op te brengen om je doel te bereiken.

Conclusie positieve mindset

de conclusie die we hieruit kunnen trekken is, dat je aan vele punten moet werken om een positieve mindset te krijgen. In het begin lijkt dit misschien wat overweldigend, maar pak het punt voor punt aan en je ziet dat het voor je gaat werken.

Als je eenmaal in die opwaartse spiraal zit, kun je alles bereiken wat je maar wilt. Heb je geen idee hoe je jouw doel moet bereiken, geen nood, want als je het wel wist, zou je doel niet hoog genoeg zijn. Stap voor stap kom je dichterbij en wordt de weg naar succes duidelijk voor je!

Hoe kijk jij tegen de dingen aan? Positief of ben je vaak negatief over de dingen om je heen? Laat het me weten in de reacties onderaan dit artikel!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *