juni 24, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Tussen de oren

Gewoontes doorbreken? Doe Dit!

doorbreek gewoontes

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Gewoontes doorbreken valt niet mee, maar ik laat je in dit artikel zien hoe jij die slechte gewoontes kunt lozen.

Wil je meer uit het leven halen? Dan zul je toch iets anders moeten doen dan je gewend bent. Lees snel verder om te zien hoe je het aanpakt.

Waarom gewoontes doorbreken?

gewoontes doorbreken

Een mens wordt gevormd door enerzijds zijn voorouders, anderzijds door zijn omgeving. Bij je geboorte heb je de genen van je voorouders, daarom lijk je veel op 1 van je ouders. Je leert bepaalde gewoontes aan omdat je dat van je ouders heb geleerd. Je praat de taal die in jouw omgeving wordt geproken en eet hetzelfde soort voedsel.

Er wordt een hele verzameling van gewoontes ontwikkeld, in het engels Paradigms genaamd, die bepalen hoe jij je leven leeft. Als jij echter een beter leven wilt, zul je bepaalde gewoontes moeten veranderen. Je weet ook wel, dat als je niets verandert, je dezelfde resultaten gaat blijven behouden.

Hoe ontstaan gewoontes?

Als baby staat je onderbewustzijn wagenwijd open. Je bent nergens bang voor, je ziet geen gevaar en je neemt alles in je op waar je mee in aanraking komt. Als iedereen Japans praat, ga je vanzelf ook Japans praten en zo maakt het niet uit waar je geboren bent. Je neemt de taal en de gewoontes van je omgeving over.

Je wordt de eerste jaren van je leven als het ware geprogrammeerd.

Na enkele jaren wordt je je meer bewust van alle dingen om je heen. Je creeërt een denkbeeldige barriëre tussen je bewustzijn en je onderbewustzijn.

Op dit moment zitten de meeste gewoontes al ingebakken in je onderbewustzijn. Je ouders hebben je vertelt hoe je alles moet doen. Hoe je jezelf moet aankleden, hoe je netjes moet eten en nog veel meer dagelijkse dingen. Zij brengen je normen en waarden bij, die waarschijnlijk heel anders zijn bij iemand aan de andere kant van de wereld!

Met dit artikel wil ik je laten zien dat het nodig is om je gewoontes te doorbreken om betere resultaten voor elkaar te krijgen.

gewoontes doorbreken baby

Hoe werkt het in ons dagelijks leven?

Jou gewoontes controleren je leven. Je onderbewustzijn laat jou dingen doen op de automatische piloot waardoor je de resultaten boekt die je nu hebt. Als je die gewoontes kunt doorbreken, gaan ook jou resultaten veranderen.

Waarom maak je deze fout? Je weet toch hoe het moet? Waarom doe je het dan niet gelijk goed? Meestal volgt er dan een antwoord als: “weet ik eigenlijk niet,” maar het zijn de gewoontes die jou dingen laat doen op de automatische piloot. Maak je dus regelmatig dezelfde fout? Wees gerust, je bent geen ezel die zich aan dezelfde steen stoot, het zijn je gewoontes die de fout maken!

Gewoontes in de praktijk

Welke schoen trek je als eerste aan? Als je de andere eerst probeert aan te doen, moet je uitkijken dat je niet omvalt.

Heb je weleens het idee dat je de laatste paar minuten kwijt bent als je auto rijdt? Je rijdt op de automatische piloot en toch krijg je geen ongelukken!

In plaats van dat je denkt: “gas los, koppeling in, schakelen, koppeling op laten komen en weer gas geven,” gaat autorijden gewoon vanzelf!

Dit zijn allemaal handelingen waarbij je niet meer nadenkt. Je hebt ze immers al zo vaak gedaan dat het een automatisme is geworden.

Zo werkt het ook bij je vermogen om geld te verdienen. Je doet je werk vaak ook met een bepaalde routine. Het salaris wat je verdient is daarom ook elke maand hetzelfde. Je moet dus die gewoontes doorbreken om meer te kunnen gaan verdienen.

Je kunt op zoek naar een andere baan, maar je kan ook zorgen dat jou meerwaarde omhoog gaat door bijvoorbeeld jou productiviteit of vakkennis te verhogen. Hoe minder mensen jou kunnen vervangen, hoe waardevoller je bent. Het is een slecht idee om meer tijd in te leveren voor meer geld, want voor je het weet, kom je elke dag tijd tekort.

Lees eens een goed boek wat over persoonlijke ontwikkeling gaat! Je kunt daarin alles lezen over succesvol leven.

meer verdienen

Gewoontes doorbreken via cybernetica

Om bepaalde gewoontes te doorbreken is het handig om te weten hoe jou innerlijke ikke precies werkt op dat gebied. Je kunt bijvoorbeeld je vermogen om geld te verdienen vergelijken met cybernetica. Cybernetica is een biologisch of mechanisch systeem met terugkoppeling.

Klinkt heel ingewikkeld maar iedereen snapt hoe het werkt als ik zeg dat bijvoorbeeld een thermostaat een cybernetisch apparaat is. Hij stuurt de ketel aan, maar als de temperatuur hoog genoeg is in huis, meet hij dat. Hij stuurt dan een signaal naar de ketel dat hij mag uitschakelen. Als het weer afkoelt, begint het hele verhaal weer van voor af aan.

Of kijk eens naar de autopiloot in een vliegtuig. Die meet of het vliegtuig nog op koers ligt en corrigeert indien nodig.

Een cybernetisch apparaat past zich eigen dus aan als er wordt afgeweken van een vooropgezet doel.

Hoe werkt het van binnen?

Als je tijdens je werk of school een groot succes behaalt of een grote verkoop realiseert zegt jou innerlijke ik dat je het super gedaan hebt en dat je het nu even rustiger aan kunt doen. Gemiddeld kom je dan uit op dezelfde productiviteit als de jaren ervoor.

Dit werkt ook andersom. Heb je tegenvallende cijfers of zijn er wat deals misgegaan, dan zul je er een tandje bij moeten zetten. Gemiddeld zit je dan weer op hetzelfde. Er zijn managers die precies kunnen vertellen hoeveel zijn of haar verkopers per jaar gaan omzetten.

Kun je deze gewoontes doorbreken, dan kun je je jezelf naar een hoger niveau tillen. Je kunt dit pas bereiken als je je hiervan bewust bent.

Psycho cybernetics

Maxwell Maltz heeft het boek Psycho cybernetics geschreven. Hierin wordt precies uitgelegd hoe jouw onderbewustzijn in elkaar steekt. Het is een engelstalig boek, maar zeker de moeite waard.

Hoe kun je gewoontes doorbreken?

Gewoontes kun je doorbreken door bewust andere gewoontes aan te leren. Je dient deze nieuwe gewoonte te blijven herhalen tot het in je onderbewustzijn terecht komt en het een automatisme is geworden. Er zijn tal van goeroes die beweren dat dit proces 21 dagen duurt, maar dit is nooit bewezen.

Het klopt dat je gewoontes na een bepaalde tijd in je onderbewustzijn worden geplant. Bij ieder mens is deze tijd echter anders, dus blijf volhouden tot die oude gewoontes doorbroken zijn!

Je zult je oncomfortabel of zelfs angstig voelen als je hiermee bezig bent, want jou onderbewustzijn en lichaam wil helemaal niet veranderen. Je wilt liever in je comfortzone verblijven, want dat is lekker veilig en dan weet je wat je hebt.

The unknown

Neem echter de beslissing om het onbekende tegemoet te treden, gebruik een positieve mindset oftewel passie en doorzettingsvermogen om door te gaan totdat jou doel bereikt is. Als je de oude gewoonte doorbroken hebt, voel je jezelf weer veilig en op je gemak. Je hebt voor jezelf een nieuwe realiteit gemaakt waar je je comfortabel bij voelt .

Een heel simpel en klein voorbeeld uit mijn eigen persoonlijke ervaring is dat ik vroeger koffie dronk met melk en 2 suikerklontjes. Na jaren elke dag hetzelfde wilde ik die gewoonte doorbreken en ging koffie drinken zonder melk. In het begin was het wennen, maar na een tijdje werd het mijn nieuwe gewoonte.

Enkele jaren later vond ik 2 suikerklontjes wel wat veel en besloot er nog maar 1 in te doen. Hetzelfde ritueel volgde, de eerste week smaakte het niet maar dat werd steeds beter. Sinds een jaar of 2 drink ik nu koffie zonder suiker en melk. Het duurde wel enige weken voordat ik eraan gewend was dat er geen suiker meer inzat, maar ook daar raak je aan gewend. Als nu iemand per ongeluk suiker in mijn koffie doet, vind ik het veel te zoet en niet te drinken!

Als laatste tip wil ik je adviseren om eens goed naar je gewoontes te kijken. Pik er eentje uit waarvan je zeker weet dat je die wilt en kunt aanpassen en hak die knoop door. Gebruik vooral de eerste weken je doorzettingsvermogen om die oude gewoonte te doorbreken en je zult zien dat het je gaat lukken!

meditatie

Nooit meer zorgen of stress.

Als je jezelf helemaal relax voelt en alle situaties die dagelijks op je afgevuurd worden zonder problemen de baas bent, ben je een gezegend mens die er totaal geen moeite mee heeft bepaalde gewoontes te doorbreken.

Heb je wat meer moeite met stressvolle situaties of reageer je soms negatief naar andere mensen toe? Kijk dan eens bij ‘omgaan met stress‘ om stressvrij door het leven te gaan. In dit artikel vindt je meer informatie over hoe je relax door het leven kunt gaan. Zonder zorgen en stress wordt gewoontes doorbreken een stuk makkelijker.

Van welke “slechte” gewoonte zou jij af willen komen? Of misschien heb jij dé ultieme tip om gewoontes te doorbreken? laat het me weten in een reactie onderaan dit bericht.

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *