juni 24, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Reviews

Napoleon Hill – Denk groot en word rijk – Review

€500

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Denk groot en word rijk van Napoleon Hill is een boek dat niet mag ontbreken bij iedereen die rijk wil worden. In deze review zal ik bepaalde punten uit het boek behandelen.

Wil jij meer geld verdienen? Lees dan snel verder en ontdek dat dit boek dé manier is om dit te bereiken!

Introductie Napoleon Hill’s denk groot en word rijk

Het boek is een stap voor stap instructie over wat je aan vaardigheden moet bezitten om grote rijkdommen te kunnen bemachtigen. Alle grote leiders en succesvolle zakenmensen van deze wereld maken bewust of onbewust gebruik van deze instructies.

Deze instructies werken pas volledig als je aan alle punten van het boek werkt en ik raad je dan ook van harte aan om het hele boek te lezen!

Napoleon Hill

Napoleon Hill

Napoleon Hill is geboren in Virginia, USA in 1883. Begin 1900 kreeg hij van Andrew Carnegie een opdracht om minimaal 20 jaar van zijn leven op te offeren om een handleiding te maken voor succes.

Andrew Carnegie was in die tijd één van dé succesvolste zakenmensen van de Verenigde Staten.

Napoleon Hill nam de uitdaging aan en interviewde veel rijke en succesvolle mensen uit die tijd. Namen als Henry Ford, Thomas A. Edison en Theodore Roosevelt en vele anderen werd gevraagd hoe ze hun grote rijdom hadden verkregen. Velen gaven toe dat ze rijk zijn geworden met behulp van het Carnegie geheim.

Na jarenlange research en interviews vatte Napoleon Hill zijn bevindingen samen in het boek ‘denk groot en word rijk‘ en iedereen die er klaar voor is, kan het geheim in elk hoofdstuk terugvinden.

Brandend verlangen

Om rijk te worden zul je een brandend verlangen naar rijkdom moeten bezitten. Combineer dit verlangen met het geloof dat je het kunt. Dit verlangen moet een obsessie voor je worden. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Napoleon Hill beschrijft 6 stappen om verlangen in goud te doen veranderen:

 1. Stel het exacte bedrag vast dat je verlangt, gewoon veel geld is niet voldoende.
 2. Wat wil je weggeven in ruil voor dat bedrag, denk aan tijd, inspanning.
 3. Wanneer wil je dit bedrag hebben?
 4. Maak een plan om je verlangen om te zetten in de realiteit.
 5. Schrijf voorgaande punten duidelijk op.
 6. Lees deze ‘verklaring’ hardop in de ochtend en voordat je ‘s-avonds naar bed gaat.

Het is van het grootste belang dat je punt 6 volgt en daarbij denkt en ziet dat je het bedrag al in je bezit hebt. Thomas A. Edison heeft zijn ‘zegen’ gegeven aan deze 6 stappen en heeft verklaard dat deze stappen essentieel zijn om elk doel te bereiken, niet alleen rijkdom.

Zelfsuggestie volgens Napoleon Hill

Een mens gelooft alles wat hij zichzelf vertelt, als hij dit maar lang genoeg blijft herhalen. Je wordt wat je denkt.

Zelfsuggestie is volgend Napoleon Hill dus het vermogen om je onderbewustzijn te beïnvloeden. Het is hierbij zeer belangrijk dat je vurige verlangen wordt vermengd met positieve emoties zoals dankbaarheid of liefde. Je onderbewustzijn herkent alleen op deze manier de gedachten en gaat ermee aan de slag.

Denk er wel aan dat je onderbewustzijn geen onderscheidt maakt tussen positieve en negatieve gedachten + emoties. In het boek staat een gedicht wat dit mooi doet verwoorden. In het kort komt het hierop neer:

 • Als je denkt dat je het niet kunt, kun je het ook niet.
 • Als je denkt dat je verliest, ben je al verloren.
 • Denk je dat iemand anders beter is, dan is dat ook zo.
 • Het is niet zo dat de beste altijd wint, maar diegene die denkt dat hij het kan zal overwinnen.

Koop hem hier en ervaar zelf hoe “Denk groot & word rijk” jou kan helpen aan een rijker leven!

Denken en geloof is dus heel krachtig. Napoleon vergelijkt het onderbewustzijn met een vruchtbare tuin. Als er niets nuttigs wordt geplant, zal onkruid zegevieren. Daarom zijn er zoveel arme mensen in deze wereld, zij gebruiken geen zelfsuggestie.

Een mooi trucje wat je kunt toepassen is dat je onderbewustzijn moet geloven dat je het geld ook echt nodig hebt en dat het ergens op je ligt te wachten. Je verlangt van je onderbewustzijn dat het plannen smeedt om dat geld ook daadwerkelijk te verkrijgen. Herhaal deze truc vele malen zodat je onderbewustzijn dit als waarheid gaat zien.

boek bril en gsm

Kennis

Er zijn 2 soorten kennis die verkregen kan worden. Algemene en specialistische kennis.

Algemene kennis

Ben je heel slim en heb je een zeer grote algemene kennis, dan gaat dit je geen geld opleveren. Scholen en universiteiten zijn experts in hoe ze kennis kunnen overbrengen op hun studenten, maar ze leren niet hoe je die kennis kunt toepassen.

Napoleon Hill zegt dat kennis absoluut geen macht is, wel potentiële macht als je de kennis op een juiste manier toepast.

Specialistische kennis

Je zult specialistische kennis op moeten doen over de dienst of goederen waarmee je een fortuin wilt opbouwen. Mooi voorbeeld is Henry Ford. Met zijn 6 jaar basisonderwijs is hij toch één van de meest succesvolle mensen geworden uit de geschiedenis van de V.S.

Henry Ford blonkt niet uit in zijn algemene kennis en velen vonden Henry maar dom. Henry Ford daagde een krant in Chicago voor het gerecht omdat ze hem een domme pacifist noemden. De slimme advocaten van de krant vroegen hem algemene kennisvragen waar hij natuurlijk geen antwoord op wist.

Henry verloor zijn geduld en riep uit dat hij alle kennis voor handen had. Hij had een rij knoppen voor zijn neus en hoefde er maar 1 in te drukken waarop een adviseur hem kon antwoorden op zulke vragen.

Je kunt dus stellen dat een ontwikkeld persoon iemand is die weet waar hij de kennis vandaan moet halen. Henry Ford maakte gebruik van een denktank, waarover later meer.

Specialistische kennis kun je overal vandaan halen. Tegenwoordig zijn we gezegend met het internet. Als je iets niet weet, doen we het toch gewoon even googlen!

google

Hoe betrouwbare kennis te verwerven

Napoleon Hill beschrijft 5 manieren om betrouwbare kennis te verwerven (internet is niet altijd betrouwbaar)

 • Je eigen opleiding en ervaring
 • de opleiding en ervaring van een groep mensen (denktank)
 • scholen en universiteiten
 • bibliotheken
 • specialistische opleidingen, thuiscursus

Het belangrijkste is om te blijven leren, vooral op het gebied waarop je wilt uitblinken.

ideeën omzetten in geld

Geloof je dat je alleen rijk kunt worden door hard te werken en door eerlijk te zijn? Vergeet het maar, want grote rijkdommen zijn nooit het gevolg van alleen maar hard werken.

Je moet een vastomlijnd doel hebben en vastomlijnde plannen om je doel te bereiken. Volg deze obsessie met veel passie en doorzettingsvermogen en je zult stap voor stap dichterbij succes komen. Napoleon Hill adviseert de volgende quote op te schrijven, omdat deze een zeer belangrijke waarheid bevat:

“Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op”

Topverkopers weten dat een idee beter verkoopt dan goederen.

Zoals die uitgever die een boek wat slecht verkocht van een andere, uitdagender titel en omslag voorzag. Opeens ging het boek als een warm broodje over de toonbank. De inhoud was niet veranderd, maar een aantrekkelijke titel maakte het verschil.

Leiderschap

Napoleon spreekt ook over het verschil tussen een leider en een ondergeschikte. Als je ondergeschikt wilt blijven, is daar natuurlijk niets mis mee. De beloning zal echter nooit zo hoog worden als die van een leidinggevende.

Heb je de ambitie om leidinggevende te worden dan geeft Napoleon Hill in zijn boek precies aan waaraan je moet voldoen en wat je juist moet voorkomen.

Een voorbeeld hiervan is dat je besluitvaardig moet zijn. Als je vaak twijfelt bij beslissingen, zul je nooit een goede leider worden. Wat je vooral niet moet doen is denken dat je meer betaald krijgt omdat je meer kennis bezit dan je ondergeschikte. Je wordt betaald om wat je doet en niet om hoeveel je weet!

Ook is een goede leider niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken als de situatie daarom vraagt. Als leider moet je vaak harder werken dan je ondergeschikten.

Zelfanalyse

Halverwege het boek wordt gesproken over zelfanalyse. Door jezelf jaarlijks (aan het einde van het jaar) onder de loep te nemen, kun je nagaan of je je diensten nog maximaal aanbiedt.

Je moet ervoor zorgen dat die analyse een afname van fouten en een toename van goede dingen laat zien. Dan weet je dat je nog op de juiste weg zit. De zelfanalyse vragenlijst bestaat uit 28 vragen waar je eerlijk antwoord op moet geven.

villa kopen met de wijsheid van Napoleon Hill

Geld bewust of Armoede bewust

Iemand die geld bewust is, trekt geld aan. Dit bewustzijn moet aangeleerd worden. Als kind van rijke ouders zul je dit waarschijnlijk al met de paplepel ingegoten krijgen.

Bij de ‘gewone burger’ moet je dit geld bewustzijn aanleren door het blijven herhalen van positieve impulsen aan het onderbewustzijn. Hier heb je veel doorzettingsvermogen voor nodig en een positieve mindset.

Rijke en succesvolle mensen zullen erkennen dat er een levensstroom bestaat. Stroomopwaarts gaat naar grote successen en financiële vrijheden. Je zult echter doorzettingsvermogen moeten hebben om in deze opwaartse spiraal te blijven. De andere kant op gaat automatisch, want voor armoede hoef je niets te doen, dat gaat vanzelf.

Ben je dus armoede bewust dan zul je lekker relaxed maar arm oud worden.

Doorzettingsvermogen

Napoleon Hill noemt 4 simpele stappen die leiden tot volharding of doorzettingsvermogen.

 1. Kies een vastomlijnd doel en gebruikt een brandend verlangen om het te bereiken
 2. Maak dan vastomlijnde plannen om dat doel te bereiken
 3. Creëer een bewustzijn die geen negativiteit toelaat, ook niet van familieleden
 4. Vrienden maken die je aansporen om het vol te houden

Napoleon heeft jarenlang gezien hoe mensen als Henry Ford en Thomas A. Edison doorzetten, ook als er tegenslagen op de loer lagen.

De kracht van een denktank

Het is ten zeerste aan te raden om een groep van mensen te organiseren die in harmonie met elkaar, jou doel willen nastreven. Alleen kun je immers niet een heel imperium opbouwen. Je hebt de kennis en ervaring van de individuele leden van de denktank nodig om samen tot grote successen te komen.

Vergelijk het menselijk brein met een batterij. 1 batterij is niet heel sterk, maar als je meerdere batterijen gebruikt zul je veel meer energie hebben. Met een denktank van 2 of meer leden kun je dus meer bereiken dan alleen.

Onderbewustzijn

Je onderbewustzijn slaat echt alles op wat je 5 zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) waarnemen. Het werkt altijd, ook als je slaapt. Je normale denkvermogen is dus maar een fractie van de kennis die je bezit. Je onderbewustzijn reageert op jou gedachten als je die vermengt met een emotie. Het gebruikt de krachten van Oneindige intelligentie om jou ingevingen en ideeën te geven.

Als je dus een vurig verlangen naar iets hebt, moet je dat succesvol overbrengen naar je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn zal dan alles in het werk zetten om jou de ingeving te geven om jou doel te bereiken.

zesde zintuig

Het zesde zintuig is de ontvanger van ideeën, plannen en gedachten. Dit onderbuikgevoel wordt door de meeste succesvolle mensen gebruikt. Napoleon Hill zegt dat als je alle andere principes van het boek beheerst, je het zesde zintuig kunt begrijpen en toepassen. Je zult steeds beter in staat zijn om deze bijzondere kracht te ervaren waarvan niemand precies weet hoe die werkt.

Is het boek Denk groot en word rijk van Napoleon Hill een aanrader?

Denk groot en word rijk van Napoleon Hill kan in mijn ogen beschouwd worden als een complete instructie om grote rijkdommen te bemachtigen. Je zult op sommige punten wat doorzettingsvermogen moeten hebben om je door alle theorie te worstelen. Als je dit echter onder de knie hebt, kun je alles bereiken wat je maar wilt!

Je zult het boek meerdere malen moeten lezen om de meeste instructies volledig te begrijpen en toe te passen. Bob Proctor heeft zijn leven drastisch zien veranderen toen hij de instructies letterlijk ging opvolgen. Begin jaren ’60 kreeg hij dit boek van een vriend en sindsdien leest hij er elke dag uit. Hij ging van $4000 naar $175.000 per jaar en het jaar erop richting de $1 miljoen.

Dit boek kan je dus letterlijk miljoenen opleveren als je de instructies op de juiste manier toe past. Zelf heb ik hem al meerdere malen gelezen en elke keer zie ik weer nieuwe punten waar ik voorgaande keren overheen heb gelezen.

Napoleon Hill’s Denk groot & word rijk mag dus niet missen in je collectie als je de ambitie hebt om grote rijkdommen te verkrijgen!

Andere inspirerende boeken vind je hier

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *