juni 24, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
besparen uitgelichte afbeelding

Stap 6: Besparen

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Een manier om rijker te worden is natuurlijk om minder uit te geven. Je hoeft natuurlijk niet op een houtje te bijten, maar veel kosten kun je flink reduceren zonder op kwaliteit in te leveren. Besparen is dus iets wat je zeker moet doen als je een rijker leven wil hebben.

Stap 6 op weg naar een beter leven behandelt deze leuke vorm van meer geld overhouden. Als je hier even voor gaat zitten kun je al snel een paar honderd euro per jaar goedkoper uit zijn.

Om bij stap 1 te beginnen, klik je hier!

Besparen op je dagelijkse boodschappen

Wat zou je kunnen doen om minder kwijt te zijn in de supermarkt? Ga ieder geval geen boodschappen doen voor het eten, want als je trek hebt, koop je veel meer lekkere dingen.

Als je onder- en bovenin het schap kijkt, kun je ook veel besparen. Daar staan namelijk de B-merken die helemaal niet minder lekker of van mindere kwaliteit zijn. Smaken verschillen natuurlijk, maar als je het niet probeert, weet je het niet. Merkloos wc-papier kan net zo zacht en sterk zijn als het A-merk.

Maak gebruik van een boodschappenlijstje en hou je er aan. Op deze manier koop je onbewust niet meer dan dat je nodig hebt.

besparen op je dagelijkse boodschappen

Verzekeringen en abonnementen

Een punt waar je zeker weten op kunt besparen is op verzekeringen en abonnementen. Vaak heb je nog wel ergens een abonnementje lopen waar je eigenlijk niets mee doet. Je kunt deze beter stopzetten en het geld wat je bespaart, op je spaarrekening zetten.

Als je al heel lang klant bent bij bijvoorbeeld je kabelmaatschappij, dan kun je vaak wel wat korting op je abonnement krijgen als je er een telefoontje aan waagt. Afgelopen jaar heb ikzelf zo €180 bespaart. Kun je toch weer andere leuke dingen van doen!

Neem 1 keer per jaar even de tijd om je verzekeringen te checken. Ik weet dat het waarschijnlijk geen leuke taak is voor de meeste mensen, maar wat je hierop kunt besparen is soms echt verbazingwekkend veel.

Neem eens een kijkje bij diks. Zij hebben jarenlange ervaring met het helpen bij de keuze van de juiste verzekering. Ze vergelijken onafhankelijk en bieden jou de scherpste prijzen en voorwaarden van diverse soorten verzekeringen aan.

Stop met overbodige of dubbele verzekeringen en denk erover na of je iets wel wil verzekeren. Het kan voordeliger zijn om eventuele incidenten uit eigen zak te betalen, mits je daarvoor geld apart hebt staan.

Energieleverancier

Iedereen weet ondertussen wel dat je veel kunt besparen op de energierekening. Vanwege de grote concurrentie is het soms handig om elk jaar over te stappen. De meeste leveranciers hebben namelijk een mooie welkomstbonus voor nieuwe klanten. Zelf stap ik elk jaar of elke 2 jaar over. Zo blijf ik de beste deal houden en betaal ik niet onnodig (te)veel.

Zorg er ook voor dat je een reeël maandbedrag betaalt, want sommige leveranciers willen jou enkele tientjes teveel laten betalen. Natuurlijk krijg je dat een jaar later terug, maar dat geeft hun wel een jaar de tijd om met jouw geld te ‘spelen’ terwijl je dat beter zelf kunt uitgeven of sparen.

Kijk eens bij United consumers of Pricewise om direct te beginnen met besparen op onder andere je energierekening. Het kost je niets, dus controleer even of het goedkoper kan.

Ook worden er regelmatig veilingen gehouden door bijvoorbeeld de consumentenbond of vereniging eigen huis. Je kunt daar dan gebruik van maken en overstappen naar een nieuwe leverancier.

besparen laat geen geld liggen

Subsidies en toeslagen

Er zijn nogal wat mensen die veel geld laten liggen bij de overheid. De overheid gaat jou echt niet persoonlijk informeren dat je recht hebt om bepaalde toeslagen. Wel in het algemeen in de media, maar dat stempel je waarschijnlijk af als reclame.

Ik sprak iemand op een verjaardag, die slechte ervaringen had met de belastingdienst en daarom maar alle toeslagen had stopgezet. Die persoon mist op deze manier zeker €50 tot €100 per maand omdat hij niet juist geadviseerd is door iemand die er verstand van heeft.

Als je er zelf niets van snapt, is het dus verstandig om hier hulp bij te vragen. Als je de extra centen niet persé nodig hebt, zet je het gewoon op je spaarrekening. Tikt toch aardig door elke maand!

Ter afsluiting

Als laatste wil ik je nog even op het hart drukken, dat je er echt even voor moet gaan zitten. Als je hier absoluut geen zin in hebt, is het verstandig om iemand anders even naar je financiën te laten kijken. Je kunt echt veel besparen als je er even induikt!

Wil je meer lezen over besparen? Kijk dan eens bij mijn uitgebreide artikel ‘ultieme bespaartips‘ voor nog veel meer bespaartips. Als je liever tips en tricks voor een rijker en meer succesvol leven wilt ontvangen in je mailbox, schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van succesvol-leven. Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om en zullen deze nooit aan derden verschaffen. Je wordt ook niet bedolven onder de e-mails, maar ontvangt zo af en toe updates, tips en tricks voor een rijker en succesvoller leven.

ga een stap terug
volgende stap

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *