juni 25, 2024
Chicago 12, Melborne City, USA
Tips

Besparen op vaste lasten | 9 tips om meer geld over te houden!

besparen op je vaste lasten

Meer leren over online geld verdienen?

Ontdek Hier Hoe Jij Met 4 Uur Werken Per Dag Meer Dan €7.500 P.M Verdiend!

Bijna iedereen heeft te weinig geld. Er zijn weinig mensen die zeggen dat ze genoeg verdienen. Het kan altijd beter, maar als de baas even niet meewerkt, kun je ook kiezen voor besparen op vaste lasten.

Ben jij ook iemand die meer geld wil overhouden aan het einde van de maand? Lees dan snel verder en ontdek hoe je (nog meer) kunt besparen op je vaste lasten.

Waarom besparen op je vaste lasten?

besparen op je vaste lasten

Als jouw geld er aan alle kanten uitvliegt, ga je nooit rijk en succesvol worden. Misschien vind je dat helemaal niet zo belangrijk, maar werk je liever een paar uur per maand voor niets? Of hou je dat geld liever over om leuke dingen van te doen?

Als je geld over wilt houden, zul je dus precies moeten weten waar jouw geld blijft. Op deze manier krijg je overzicht en zie je waar je nog op kunt besparen. Volg de onderstaande 9 tips op en je zult flink gaan besparen. Dat wordt toch wat vaker naar dat favoriete restaurant, of je kunt extra snel sparen voor die droomvakantie!

Vergelijk alles wat je maar kunt

Met vergelijken kun je flink besparen op je vaste lasten. Het is misschien niet het leukste onderdeel van je financiën, maar als je hier elk jaar even de tijd voor neemt, kun je al snel enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s mee besparen.

Vroeger moest je jouw ‘mannetje’ maar geloven bij het kiezen van verzekeringen en abonnementen, maar tegenwoordig kun je alles makkelijk zelf uitzoeken via internet. In plaats van elke maatschappij apart te checken zijn er vele websites die dit werk voor jou uit handen nemen.

Pricewise

Een hele bekende en grote partij op het gebied van besparen op je (vaste) lasten is Pricewise. Wie kent de reclame’s nu niet vanuit de media? Via een paar klikken weet je of jouw verzekeringen en abonnementen nog veel goedkoper kunnen!

Het mooie is, dat je dit helemaal gratis kunt checken! Binnen enkele muisklikken kun je dus honderden euro’s per jaar besparen.

United Consumers

Ook bij United Consumers kun je vergelijken op veel voorkomende vaste lasten. Buiten het besparen op vaste lasten als je energierekening, auto- en zorgverzekering kun je ook je mobiel abonnement vergelijken en goedkoper tanken.

Wacht hier niet mee, maar regel het gelijk even met een paar muisklikken. Je merkt het gelijk in je portemonnee als je hier even de tijd voor neemt. Als je het uitstelt komt het er waarschijnlijk niet meer van en blijf je dus teveel betalen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vergelijkingssites voor eigenlijk alles wat je kunt kopen en verzekeren. Misschien kun je wel helemaal niet besparen, omdat je alles al goed geregeld hebt, maar als je het niet even controleert, zul je nooit weten of het nog goedkoper kan.

De nieuwste snufjes

Ben jij iemand die altijd het nieuwste van het nieuwste moet hebben? Dan betaal je daar flink voor. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om een iets ouder model telefoon te kopen, kan dit al flink schelen op je maandbedrag.

In mijn ogen is het verschil tussen de S9 die ik nu heb en mijn vorige S7 echt niet zo heel groot. Beide maken mooie foto’s en de bediening is nagenoeg hetzelfde. Als je dus niet te kritisch bent, kun je gerust een iets ouder model kopen.

Dit geldt natuurlijk ook voor die nieuwe tv, wasmachine, en andere elektronische apparaten. Moet die tv persé ‘8K Curved’ zijn en de hele muur bedekken? Is het belangrijk om je wasmachine halverwege bij te vullen of op afstand te bedienen?

Stel jezelf kritische vragen als het gaat om de grotere aankopen en bespaar hier flink op.

besparen op nieuwe snufjes

Afdingen

Vaak kun je bij grotere aankopen zoals elektronica wel iets van de prijs krijgen. Je hoeft het immers niet in die ene winkel te kopen. Als ze er niets af kunnen doen, kun je gewoon naar een andere winkel. Je kunt flink besparen als je eerst bij een paar winkels informeert wat er mogelijk is, voordat je overgaat tot aankoop.

Jaren geleden heb ik hier ook mijn neus aan gestoten bij de aankoop van een nieuwe keuken. We gingen bij “de goedkoopste” en besloten er gelijk één te bestellen, want goedkoper kon toch niet dacht ik. Naderhand bleek diezelfde keuken iets verderop meer dan €2000 goedkoper te zijn.

Terug bij de eerste zaak, toonden ze gelukkig begrip waardoor wij toch nog korting kregen, maar het was een wijze les voor de volgende keer om meerdere zaken te bezoeken voordat we tot aankoop overgaan.

Boodschappen doen

Iedereen weet dat, als je alle aanbiedingen afloopt, je flink kunt besparen op de boodschappen, maar niet veel mensen hebben tijd en zin om elke supermarkt af te rijden.

Het is wel aan te raden om dit voor de wat duurdere boodschappen te doen. Een krat bier van een bepaald merk is altijd wel ergens in de aanbieding. Scheelt je al gauw €3 per krat.

Het is verstandig om producten die langer houdbaar zijn, groter in te kopen als ze in de aanbieding zijn. Je hebt ze toch nodig, misschien niet komende week, maar er is geen betere raad dan voorraad!

Doe slechts 1 keer per week de ‘grote’ boodschappen. Hoe vaker je in de supermarkt komt, hoe groter de kans op impulsaankopen. Werk met een boodschappenlijstje, want als je zonder op pad gaat, kom je zeker met veel meer thuis als dat je nodig hebt.

De laatste tip is om na het eten pas naar de supermarkt te gaan. Als je geen trek meer hebt, neem je minder ‘lekkere’ dingen mee en bespaar je dus automatisch.

besparen in de supermarkt

Financieel overzicht

Zorg dat je precies weet waar je geld blijft. Hoeveel komt er elke maand binnen en hoeveel geef je uit? Als je dit helder hebt, kun je gaan kijken op welke vaste lasten je kunt besparen. Natuurlijk is dit niet helemaal nauwkeurig, want je hebt niet elke maand dezelfde uitgaven. Maar over het algemeen kun je het wel bepalen wat je elke maand uitgeeft.

Pak het gemiddelde van je variabele kosten zoals boodschappen, uitjes, kadootjes enz. Onderaan de streep zie je precies hoeveel je over zou moeten houden.

Contant geld

Heb je ook last van een gat in je hand? De meeste mensen geven het geld uit hun portemonnee veel te makkelijk uit. Ik wel tenminste. Stop €50 euro in mijn knip en voordat ik er erg in heb, zitten er alleen nog wat losse euro’s in. Ik moet dan goed nadenken waar alle tientjes gebleven zijn.

Een goede tip is dus om een bepaald bedrag per maand te pinnen en het daarbij te laten. Je leert dan omgaan met een bepaald budget en rekening te houden met de eventuele kosten die maand. Als je geld na 2 weken op is, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je de rest lekker met de pinpas betaalt.

Probeer vast te stellen hoeveel cash je per maand nodig hebt en op = op. Volgende maand krijg je weer nieuwe! Op deze manier kun je je uitgaven onder controle houden en niet verrast worden met die mooie rode cijfers op je bankrekening aan het einde van de maand.

Besparen d.m.v. spaarprogramma’s

Je kunt tot enkele honderden euro’s per jaar besparen door je gratis in te schrijven bij spaarprogramma’s. Bij een programma als Euroclix verdien je cash door taken uit te voeren. Lees emails, geef jouw mening over producten en diensten, shop online en nog veel meer. Klik op bovenstaande link om gelijk en gratis te beginnen en zie dat het werkt!

Laat je uitbetalen op je bankrekening en voíla, je december aankopen zijn al voor een groot gedeelte betaald!

Belastingdienst

Nog een manier om te besparen is om niets te laten liggen! Check of je recht hebt op bepaalde toeslagen. Heb je bijvoorbeeld kinderen onder de 18, dan krijg je automatisch kinderbijslag, maar wist je dat je waarschijnlijk ook recht hebt op kindgebonden budget?

In 2020 zijn de bedragen en drempels flink verhoogd, waardoor veel gezinnen hier nu recht op hebben. Dit kan al gauw oplopen tot €1000 per jaar, dus wel even de moeite om uit te zoeken of je hier recht op hebt.

Kijk bijvoorbeeld bij mijntoeslagen.nl om proefberekeningen te maken voor zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.

Wordt geen krent

wees geek scrooge

Besparen op je vaste lasten kan heel leuk zijn, maar pas op dat je geen krent wordt. Elk dubbeltje omdraaien voordat je het uitgeeft is ook geen manier van leven. Geld moet rollen en als je bang bent om te weinig geld te hebben, zul je nooit rijk worden.

Rijke mensen zijn niet bang om geld te verliezen, want zij weten dat ze het automatisch weer bijgevuld wordt. Als je op zo een manier kunt leven, ben je pas echt financieel vrij!

Veel succesvolle mensen, zoals  bijvoorbeeld Michael Pilarczyk en Marco Borsato, hebben op een gegeven moment al hun geld verloren, maar omdat zij op een bepaalde manier denken en hun talenten gebruiken, is dit maar van tijdelijke aard en is hun bankrekening zo weer bijgevuld.

Om genoeg geld aan te trekken moet je op een andere manier naar geld kijken. Lees meer hierover door ‘De juiste geld mindset‘ te lezen.

Beste manier van besparen

De beste manier om te besparen op je vaste lasten is door zo weinig mogelijk uit te geven en er zoveel mogelijk voor terug te krijgen. Veel simpeler kan het niet uitgelegd worden. Geef niet onnodig veel geld uit aan abonnementen en verzekeringen en kijk kritisch naar je overige uitgaven.

Als je een klein budget hebt, is het absoluut mogelijk om rijk en succesvol te worden. Het gaat er vooral om hoe jij tegen de dingen aankijkt.

Als je al bespaart op alles, houdt het besparen een keer op, dan wordt het tijd om meer geld te gaan verdienen. De beste manier om dit te bereiken is dus om informatie op te doen die jou rijker kan maken.

Hoe zou je het vinden om €100 uit te geven aan een online cursus? Best veel geld toch, maar wat als je na die cursus alle informatie en tools hebt om met gemak €500 per maand te verdienen? Dan valt die €100 opeens wel mee toch?

Klik op de button hieronder voor meer informatie over zo’n unieke cursus (wat nog niet eens de helft kost!) Dit kan jou duizenden euro’s per maand gaan opleveren!

Wat is jouw ultieme bespaartip? Laat een reactie achter en help zo ook andere mensen met besparen op hun vaste lasten! Deel dit artikel op social media. Waarschijnlijk dat jouw vrienden en familie hier ook iets mee kunnen!

Ontdek Hoe Jij Een Extra Inkomen Kunt Verdienen d.m.v. Affiliate Marketing!

Je hebt net een artikel gelezen over online geld verdienen.
In de video hieronder laat Jacko Meijaard jou zien hoe jij een passief maandelijks inkomen kunt opbouwen!

Iets dat steeds populairder wordt in deze onzekere coronatijden.
Ondertussen verdien ik na 2 jaar hiermee bezig te zijn meer dan €1000 per maand extra bij!

Wil jij ook deze buffer voor jezelf creëren?
Klik op de video hieronder en krijg direct toegang!

Klik Op De Afbeelding Voor Direct Toegang
Ik Wil Starten Met Het Nummer 1 Verdienmodel Affiliate Marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *